Hlavní obsah

Další kráska usedne do formule 1, Lotus uvedl blonďatou dračici

Barcelona

Kráčí v otcových stopách a určitě bude středem pozornosti. Do formule 1 míří další pilotka, pro stáj Lotus bude testovat Carmen Jordáová. Šestadvacetiletá Španělka bude podle plánů týmu pracovat zejména na simulátoru, ještě v této sezóně by ale měla s monopostem E23 vyjet i na trať. Hned se však objevily kritické hlasy, že jde hlavně o reklamní tah. Podle některých expertů může Carmen nabídnout svou krásu, ale rozhodně ne jezdecké kvality.

Foto: Sport.cz

Carmen Jordáová je novou tváří Lotusu.

Článek
Fotogalerie

Na pozici vývojového jezdce přichází blondýna se závodnickými geny. Její otec José Miguel Jordá byl rovněž soutěžním pilotem. V uplynulých čtyřech sezónách Carmen Jordáová startovala v seriálu GP3 bez výrazného výsledku.

„Těšíme se na to, že s ní budeme spolupracovat v průběhu sezóny a uvidíme ji za volantem auta," řekl výkonný ředitel Lotusu Matthew Carter, podle kterého Carmen přinese do týmu „čerstvou perspektivu".

„Přijít do stáje F1 je pro mě jako splněný sen," řekla sympatická šestadvacetiletá závodnice. „Soutěžila jsem už od deseti let a mým snem bylo už od velmi mladého věku jezdit s autem Formule 1. Příchod do Lotusu je velký krok směrem k mému cíli..."

Ztrácela pět sekund, směje se její kritik

Carmen je krásná, ale některé první reakce naznačují, že to je tak asi všechno. Ukazují to i její statistiky ze série GP3, kde je za tři roky jejím maximem 22. místo na startu a třinácté v cíli.

„V autě GP3, se kterým Dean Stoneman později v sezóně vyhrával, ztrácela asi tak pět sekund," směje se její španělský krajan Pablo Elizalde, který působil jako redaktor Autosportu a momentálně píše pro Motorsport.com. „Víc nemám co dodat."

Ze současných týmů působí žena-jezdkyně také ve stáji Williams, kde je testovací pilotkou Skotka Susie Wolffová.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint