Hlavní obsah

Mercedes startuje z pole position, Lauda však čeká tvrdé bitvy s Williamsem, Ferrari a Red Bullem

Praha

Dlouhá zimní přestávka končí, sezóna formule 1 tento týden startuje v Austrálii. Niki Lauda jako šéf představenstva Mercedesu věří, že jeho tým bude pokračovat ve velkém loňském představení a znovu bude sbírat velká vítězství. Zároveň však tuší, že tak dominantní už mercedesy nebudou. Je třeba počítat i s dalšími ambiciózními stájemi.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý pilot formule 1 Niki Lauda při testech v Barceloně.

Článek

Fanoušci se mají na co těšit. „Souboje během Velkých cen budou letos určitě tvrdší a vyrovnanější," avizoval Niki Lauda v rozhovoru pro RTL.

Svým barvám i nadále věří. „Mercedes je samozřejmě po řadě loňských rekordů podle mě na pole position. V Melbourne však uvidíme i to, že Ferrari stáhlo proti minulému roku více než sekundu a silnější je i Williams. A také Red Bull bude opět jezdit vpředu," očekává.

Loňský šampionát byl exhibicí mercedesů Lewise Hamiltona a Nico Rosberga. Tak hladké už to prý letos nebude. „Jsem tu už dost dlouho a docela se vyznám... Prostě cítím, že nás čeká napínavá sezóna formule 1. Bude to nahoru - dolů, dopředu - dozadu. A nikdo neví, jak to dopadne," usmívá se trojnásobný mistr světa.

Bottas je z mladíků nejtalentovanější

„Za hlavního pronásledovatele po testech nadále považuji Williams. Valtteri Bottas je z mladíků po jezdecké stránce absolutně největší talent. Ale ani Felipeho Massu nelze nikdy podceňovat a během světlých dní umí být vpředu," přemítá Rakušan, podle něhož hrají v první lize také Ferrari a Red Bull.

„Ferrari má se Sebastianem Vettelem a Kimim Räikkönenem velmi dobrý tým a oba se navzájem poženou vpřed. V Red Bullu je top pilotem zcela jednoznačně Daniel Ricciardo. S Daniilem Kvjatem na rozdíl od něj až tak nepočítám."

Mercedes lpí na spolehlivosti. „Na sezónu dostane každý jen čtyři motory. Proto pro nás byly důležité dlouhé testovací jízdy. Do prvních závodů vstoupíme po absolvování dobrého testovacího programu, ale nechci předpovídat, kdo v Melbourne vystartuje z pole position - a kdo nakonec vyhraje," říká Lauda.

Reklama

Související témata: