Hlavní obsah

Rosberg pozval Vettela na 'kukačku' do garáže Mercedesu

Praha

Verbální škorpení mezi německými piloty Sebastianem Vettelem a Nikem Rosbergem z tiskové konference po nedělním závodu formule 1 v australském Melbourne se posunulo do další fáze. Rosberg vyslyšel přání svého krajana nahlédnout pod pokličku dominující stáje Mercedes a pozval jej do malajsijského Sepangu na návštěvu garáže. „Nezapomeň si zápisník," vzkázal úřadující vicemistr světa čtyřnásobnému šampiónovi.

Foto: Mark Dadswell, Reuters

Vítěz Velké ceny Austrálie Lewis Hamilton (uprostřed) sledoval verbální špičkování mezi Nikem Rosbergem (vlevo) a Sebastianem Vettelem na tiskové konferenci pobaveně.

Článek

Tisková konference po úvodním závodu sezóny v Austrálii se nesla v uvolněném duchu a zejména mezi Rosbergem s Vettelem došlo k několika vtipným popíchnutím. A jedna z verbálních vsuvek má nakonec překvapivou dohru.

„Myslím, že v dalších závodech si povedeme podobným způsobem, i když víme, že by bylo dobré, kdyby od nás ostatní neměli takový odstup, protože pokud manko nestáhnou...," odpovídal Rosberg na otázku, jak vidí vývoj souboje s Lewisem Hamiltonem a účast konkurence na boji o čelní příčky.

„Buď upřímný. Vážně si tohle myslíš? Opravdu? Projedete cílem půlminutu před námi a ty myslíš, že se vám přiblížíme? Myslíš, že zpomalíte?" vpadl do jeho monologu Vettel.

„Myslím, že byste nás měli pořádně prohnat. Protože to je důležité pro náš sport a pro fanoušky. Musí to být show," opáčil Rosberg. „První návrh, pokud nebudeš proti. Možná byste v Malajsii měli otevřít garáž i pro ostatní a nechat je nahlédnout. Co? Dělám si srandu," pokračoval Vettel.

„Jestli chceš, můžeš přijít, pozveme tě," reagoval Rosberg. „Ok, díky za pozvání, přijdu," vypálil pilot Ferrari. „Pátek v Malajsii, ok?" navrhl jezdec Mercedesu. „Místnost inženýrů? Brífink, budu tam," dodal s úsměvem Vettel.

Šéfové Mercedesu nebyli proti

Rosberg vzal ale verbální škádlení vážně a v úterý na svém twitterovém účtu pozvání potvrdil. „Mluvil jsem s Totem (Wolffem, šéfem stáje) a Paddym (Lowem, technickým ředitelem) o pozvánce pro Sebastiana a nejsou proti. Takže milý Sebastiane, oficiálně tě zvu na náš páteční mítink v Sepangu v 16 hodin. Těšíme se na tebe, nezapomeň zápisník," napsal vítěz osmi Velkých cen na sociální síti.

Nezbývá než doufat, že si Vettel z garáže Mercedesu odnese užitečné poznatky, aby druhý závod sezóny (29. března, 9:00 SELČ) přinesl skutečnou show, kterou fanoušci formule 1 očekávají.

Reklama

Související témata: