Hlavní obsah

FANTASY: Hamilton zvítězil v Číně! Zopakuje triumf i v Bahrajnu?

Pouze týden po Velké ceně Číny se formule 1 přesunula do Bahrajnu, kde se o tomto víkendu uskuteční čtvrtý závod letošní sezóny.

Hamilton vyrazil za obhajobou titulu výborně.

Článek

Po Velké ceně Malajsie, ve které triumfoval překvapivě Sebastian Vettel s monopostem Ferrari a přerušil tak po osmi závodech nadvládu Mercedesu, se vrátilo vše zpět do starých kolejí. Stříbrné šípy v Číně opět dominovaly. Závod vyhrál stylem start-cíl Lewis Hamilton před stájovým kolegou Nico Rosbergem. Na třetím místě dojel Sebastian Vettel před Kimi Räikkönem. Britský pilot vede se 68 body pořadí v bitvě o titul mistra světa před Sebastianem Vettelem.

Nová hvězda Ferrari má na svém kontě po třech závodech 55 bodů. O čtyři body méně zatím nasbíral Nico Rosberg. Poháru konstruktéru vévodí Mercedes. Obhájci titulu získali 119 bodů. Druhé Ferrari má na svém kontě 79 bodů. Bronzovou příčku uzavírá Williams se 48 body.

Noční můra v McLarenu

Jako ve zlém snu si musí v letošní sezóně připadat členové stáje McLaren v čele s Fernandem Alonsem. Britská stáj přešla před začátkem ročníku na motory značky Honda, ale zatím se změna nevyplatila. McLaren se ve všech závodech pohyboval na chvostu startovního pole. Alonso tvrdí, že momentální neúspěchy jsou součástí „velkého plánu" jehož cílem je v nejbližších letech porážet Mercedes a zůstává pozitivně naladěn.

„Ve formuli jezdím již 14 let. Tohle jsou situace, které znám velmi dobře. V minulých letech to bylo daleko více frustrující, jelikož jsme bojovali o šampionát, ale nezískali ho. Teď je tu nový projekt a já jsem mnohem optimističtější."

Španělský pilot si neodpustil komentář vůči svému bývalému italskému zaměstnavateli. „Jsem zapojen do nového projektu, protože abyste porazili Mercedes, musíte dělat něco jinak. Teď se nedostanu ani z první části kvalifikace, což si někdo může užívat. Oni mě sice porážejí, ale neporážejí Mercedes, což je můj finální cíl. Jen ať si to ostatní užijí, ale brzy nastane doba, kdy si to užiju já."

Reklama