Hlavní obsah

V F1 budou jezdit čtyři Němci, Wehrleina angažoval Manor

Berlín

Talentovaný německý jezdec Pascal Wehrlein dostane v letošní sezóně šanci ve formuli 1. Jednadvacetiletého závodníka angažovala britská stáj Manor-Mercedes, druhý muž v jejím kokpitu ještě není znám.

Foto: Profimedia.cz

Německý jezdec Pascal Wehrlein se představí ve F1.

Článek

Wehrlein bude už čtvrtým německým účastníkem letošního seriálu F1. Ve startovní listině doplní vicemistra světa Nica Rosberga (Mercedes), bývalého čtyřnásobného šampióna Sebastiana Vettela (Ferrari) a Nica Hülkenberga (Force India).

Wehrlein je smluvním jezdcem Mercedesu, v jehož barvách loni vyhrál jako nejmladší závodník v historii německý šampionát cestovních vozů DTM. Od roku 2014 byl náhradníkem v týmu formule 1 Mercedes, kromě toho absolvoval také testování se stájí Force India.

Nová sezona F1 odstartuje 20. března v Melbourne a zatím není jasné, kdo usedne do kokpitu druhého manoru. Loni za tým pod názvem Marussia jezdili Američan Alexander Rossi, Brit Will Stevens a Španěl Roberto Merhi. Pro tuto sezónu se spekulovalo také o Indonésanovi Riovi Haryantovi, jenž ale musí přinést sponzorské finance.

Reklama

Související témata: