Hlavní obsah

Mercedes popřel, že upřednostňuje Rosberga před Hamiltonem

Stáj formule 1 Mercedes v otevřeném dopisu popřela spekulace fanoušků, že protežuje Nica Rosberga na úkor úřadujícího šampióna Lewise Hamiltona. Německý pilot má na kontě sérii sedmi vítězství a díky triumfu v úvodních čtyřech zápasech sezóny vede hodnocení šampionátu. Jeho britského kolegu naopak letos už dvakrát postihla porucha motoru a na výhru v Grand Prix čeká od loňského října.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Typický obrázek letošní sezóny. Radost Nico Rosberga (vpravo) a smutek Lewise Hamiltona (vlevo nahoře). Vlevo dole ruský prezident Vladimir Putin.

Článek

Šéf týmu Toto Wolff odmítl veškeré konspirační teorie už při víkendové Velké ceně Ruska. "Neexistuje tu žádný tým A a tým B," prohlásil. Rosberg s Hamiltonem v Soči obsadili první dvě místa, umístění britského pilota ale přitom označil za malý zázrak. Jeho vozu poklesl tlak kapaliny na minimum a on tak dojel jen se štěstím.

Wolff nicméně připustil, že Mercedes v této sezóně zaostává za vlastním očekáváním, co se týče spolehlivosti vozu. Poruchy ale podle něho k motoristickému sportu patří.

Reklama

Související témata: