Hlavní obsah

Rosberg je už dvojnásobným mistrem světa. Druhý titul získal za oslavy

Praha

Do ranních hodin oslavoval Nico Rosberg svůj první titul ve formuli 1. Jednatřicetiletý německý závodník se během nedělní noci stal hned dvojnásobným šampiónem.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Nico Rosberg

Článek

„Mohu potvrdit, že jsem dvojnásobný mistr světa,“ prohlásil Nico Rosberg v rozhovoru pro BBC Radio 5 Live. „V neděli v noci jsem se stal ještě párty šampiónem. Bylo to velkolepé. Jsem šťastný, že jsem tam měl rodinu, všechny přátele a mohli jsme to oslavit společně,“ vyprávěl nadšeně jednatřicetiletý závodník s tím, že spát šli až další den.

„Bylo to úžasné. Myslím, že jsme to zabalili až někdy ve čtvrt na devět ráno. Z té doby mám poslední fotografii na mobilu,“ prozradil. „Ve sportu jsou fantastické emoce, takových mnoho v životě nenajdete. Dá se to srovnat jen se svatbou a narozením dítěte. To všechno už jsem mohl prožít,“ rozplýval se Rosberg.

Dojatí z úspěchu byli i jeho rodiče. „Moje maminka se na závody nikdy nedívá, protože se o mě bojí. Hned po dojezdu za mnou přišla, a když se dozvěděla, že jsem mistrem světa, oba jsme se rozplakali. Řekla mi, že to je jeden z nejkrásnějších okamžiků v jejím životě. Slyšet to od ní bylo úžasné.“

A podobně emotivní setkání bylo i s otcem, mistrem světa z roku 1982. „S tátou jsem mluvil o něco později. Podělit se s ním o tu radost, že jsem také světovým šampiónem jako on, bylo pro mě jednou z nejzvláštnějších chvil,“ uzavřel pilot týmu Mercedes.

Reklama