Hlavní obsah

Jezdci F1 okomentovali Rosbergův konec. Mladý provokatér si dělá zálusk na jeho pozici

Praha

Nečekané rozhodnutí. Úřadující mistr světa ve formuli 1 Nico Rosberg v pátek ohlásil konec kariéry. Bylo to jen pět dní poté, co se stal šampiónem. Na rozhodnutí jednatřicetiletého Němce na sociálních sítích zareagovali i ostatní jezdci či stáje.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Zamyšlený Nico Rosberg končí ve Formuli 1.

Článek
Fotogalerie

„Doufám, že si užijeme další grilovačku," napsal krajan Nico Hülkenberg z Force India. Marcus Ericsson ze Sauberu přidal: „Velmi překvapující! Užij si další kapitolu v tvém životě."

„Takový emocionální týden. Vystoupal na obrovskou horu, kterou opouští na vrcholu," poznamenala na Twitteru bývalá testovací jezdkyně Williamsu a manželka ředitele Mercedesu Tota Wolffa Susie Wolffová. Stáj Williams na svém oficiálním profilu dodala: „Děkujeme za vzpomínky, Nico. Budeš nám chybět!"

Trochu jinak pojal Rosbergův odchod Max Verstappen z Red Bullu. V nadsázce sobě vlastní nabídl své služby vedení Mercedesu. „Moje žádost o zaměstnání je ta nejlepší z těch, které jste dostali nebo ne?" Německá stáj na to okamžitě reagovala. „Když je to takhle, tak se uvidíme v pondělí v 9 ráno? A přines dort, my je máme rádi."

Kdo ale skutečně bude parťákem Lewise Hamiltona v příští sezóně, se neví. Ve hře je několik jmen například mladíci Pascal Wehrlein (22 let) či Esteban Ocon (20 let), ale i ostřílení borci Valtteri Bottas (27 let) nebo Fernando Alonso (35 let).

Nebo se dočká zmíněný Verstappen?

Reklama

Související témata: