Hlavní obsah

Ty vozy jsou monstra, prohlásil úřadující světový šampión formule 1

Praha

Zvědavost mu nedala, a tak se loňský světový šampión ve formuli 1 Nico Rosberg zajel podívat do Barcelony na předsezónní testy. „Ty vozy jsou absolutní monstra,“ prohlásil jednatřicetiletý Němec.

Foto: Profimedia.cz

Nico Rosberg sleduje předsezónní testy v Barceloně.

Článek

Zajímavou podívanou - první předsezónní testy v Barceloně si nenechal ujít ani loňský mistr světa Nico Rosberg, který pár dní po vítězství v šampionátu ukončil kariéru. Jednatřicetiletý bývalý pilot během své návštěvy zavítal k Mercedesu, za který závodil, udělal si pár fotografií, popovídal si se svým nástupcem Valtteri Bottasem a vyjádřil se k novým monopostům, které bedlivě sledoval na trati.

„Ty vozy jsou absolutní monstra,“ uvedl na stránkách BBC. „Nové monoposty vypadají obrovsky, velice agresivně. Všichni jsou jimi nadšeni. Jezdci je milují. Myslím si, že by v nich mohli být skutečnými gladiátory, protože tahle auta je dostanou na hranici jejich fyzických možností,“ rozpovídal se rodák z Wiesbadenu.

„Vůbec bych se nedivil, kdyby někdo právě kvůli fyzickému vypětí prohrál závod,“ dodal. A neláká ho představa usednout opět do kokpitu? „Ani na chvíli jsem nepocítil touhu do toho auta usednout. Jsem opravdu spokojený s tím, jak jsem se rozhodl. Tenhle sport mám pořád rád. Jsem nadšený, že jsem tady mohl být a všechno to vidět. Ničeho ale rozhodně nelituji,“ uzavřel Rosberg.

Reklama