Hlavní obsah

Wehrlein se po zranění z exhibice vrátí do F1 v Bahrajnu

Londýn

Německý pilot formule 1 Pascal Wehrlein se po zranění vrátí k závodění při víkendové Velké ceně Bahrajnu. Jezdec týmu Sauber vynechal starty v Austrálii a Číně kvůli tréninkovému manku po nehodě v lednové exhibici Race of Champions, při níž si zlomil obratel. Vedení stáje nyní oznámilo, že ve třetím závodě sezóny už bude schopen nastoupit.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Německý pilot Pascal Wehrlein má v úvodu nového ročníku F1 smůlu.

Článek

"Hořím nedočkavostí. Po speciálním tréninku v Salcburku se teď cítím připravený," řekl Wehrlein, kterého čeká 22. start v F1 v kariéře. Vloni v barvách Manoru získal bod za desáté místo ve Velké ceně Rakouska.

Kolem jeho zranění panovala řada otazníků. Nejprve se hovořilo pouze o zhmožděných zádech, jeho bývalý šéf Toto Wolff z Mercedesu v minulém týdnu přišel s informací o zlomeném krčním obratli. Wehrlein nyní upřesnil, že si při převrácení soutěžního speciálu v Miami přivodil tři vlasové zlomeniny hrudního obratle. "Normální člověk by za pár dní mohl zase dělat svoji práci, u vrcholového sportovce je to jinak," dodal Wehrlein.

V Melbourne a Šanghaji dvaadvacetiletého Němce nahradil Antonio Giovinazzi. Italský nováček při premiéře v Melbourne skončil dvanáctý, v Číně ale v kvalifikaci i v závodě rozbil formuli při havárii.

Reklama

Související témata: