Hlavní obsah

Co to, k****, je? zuřil Vettel. Pojď si to vyřídit z očí do očí, vyzval ho nakvašený Hamilton

Velká cena Ázerbájdžanu F1 nabídla vedle senzačního triumfu Daniela Ricciarda také pořádně vyostřenou rozmíšku mezi lídrem seriálu Sebastianem Vettelem a jeho pronásledovatelem Lewisem Hamiltonem. Brit dokonce vyzval Němce, aby si problémy vyříkali ručně.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

První zatáčka Velké ceny Ázerbájdžánu, v čele Brit Lewis Hamilton.

Článek

Incident začal v ulicích Baku ve 22. kole závodu při jednom z výjezdů safety caru. Formule kroužily spořádaně za sebou, piloti čekali na vyčištění tratě. Hamilton se tou dobou pohyboval v čele závodu, když vtom při vjezdu do 16. zatáčky těsně před Vettelem zabrzdil. Němec najel do Britova monopostu a zuřivě gestikuloval.

„On mě vybrzdil. Co to kurva má být?" řval lídr šampionátu do týmového radia. A to nebylo vše, následně si povyjel vedle vozu svého konkurenta v boji o titul a natlačil se na něj. „Vettel se nacpal vedle mě a normálně do mě narazil," hlásil zase inženýrům Mercedesu Hamilton.

Vettel následně dostal desetisekundovou penalizaci za nebezpečnou jízdu. „Řekněte mi, kdy jsem se dopustil nebezpečné jízdy?" rozčiloval se ihned Němec. Z boxů Ferrari jej uklidňovali, že se vše vyřeší po závodě.

Ublížený se cítil i Hamilton. „Deset sekund je za takové chování málo. A ty to dobře víš Charlie," apeloval Brit na ředitele závodu Charlieho Whitinga.

Hamilton: Je to ostuda

Rozmíška měla pochopitelně dohru i po závodě. „Nevybrzdil jsem ho, jen jsem si kontroloval tempo, jako při ostatních restartech. Zpomalil jsem na stejném místě. On asi spal a narazil do mě. Nakonec ještě skončil čtvrtý, to je podle mě ostuda," vysvětloval Brit.

„Jestli si chce dokázat, že je chlap, myslím, že bychom si to měli vyřídit mimo auta z očí do očí," vyzval Vettela do kamer Channel 4.

Němec naopak nad incidentem mávl rukou. „Nic se nestalo, ne? On mě vybrzdil, tak co mohl ode mě čekat. Asi to neudělal schválně, ale nebylo to správné. Poškodil jsem si auto, on riskoval to samé. Už to udělal v Číně při podobném restartu před pár lety. Jel jsem vedle něj, zvedl jsem ruce a řekl mu...no vlastně jsem nic neřekl, jenom jsem mu ukázal, že z toho nejsem šťastný," kontroval Vettel v rozhovoru pro Sky Sports.

Reklama