Hlavní obsah

S Maxem chceme vyhrát mistrovství světa, uklidňuje frustrovaného mladíčka poradce týmu

Praha

Talentovaný Max Verstappen není na prodej. Devatenáctiletý jezdec Red Bullu v posledních třech závodech ani jednou se svým vozem nedojel do cíle a na svůj tým už začal být nazlobený. Vedení se mu však omluvilo a tvrdí, že on je ten, s kým chtějí vyhrát světový šampionát ve formuli 1. „Neprodáme ho ani za sto miliónů,“ prohlásil poradce stáje Helmut Marko.

Foto: Profimedia.cz

Helmut Marko a Max Verstappen.

Článek

Red Bull se v posledních několika závodech zlepšil a Daniel Ricciardo dokonce vybojoval pětkrát za sebou umístění na stupních vítězů, z toho jednou byl první. To jeho týmový kolega Max Verstappen si o takových výsledcích může zatím nechat jen zdát. V posledních třech Velkých cenách nedojel ani jednou do cíle a už začal být rozčílený. „Ztrácím důvěru. Jejich omluva mi nijak nepomůže,“ prohlásil nedávno devatenáctiletý Nizozemec.

Není tedy divu, že se objevily spekulace, že by po sezóně mohl stáj opustit a zamířit jinam. Nejvíce se hovořilo o Ferrari. To však prezident italské stáje Sergio Marchionne popřel. „S Verstappenem jsme žádnou smlouvu nepodepsali,“ uvedl na pravou míru a nyní se k němu přidává i poradce Red Bullu Helmut Marko.

„Neprodali bychom ho ani za sto miliónů,“ řekl Marko německému deníku Bild. Jakou měnu měl ale na mysli, není známo. „Dovedli jsme ho do formule 1, abychom viděli jeho potenciál a vývoj. Chceme s ním vyhrát mistrovství světa,“ dodal Marko, který věří, že se již brzy frustrovanému Verstappenovi začne dařit.

„Vysvětlili jsme mu, že děláme vše, co je v našich silách, abychom zastavili tuto neuvěřitelnou smůlu,“ uzavřel Marko. Jestli se týmu povedlo něco vylepšit, se dozvíme už tento víkend, kdy se pojede Velká cena Velké Británie. Po prvním tréninku patřilo Maxi Verstappenovi třetí místo.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články