Hlavní obsah

Jsme nachystaní, hlásí Kornfeil. Při pádu ve velké rychlosti zničil kombinézu

Dauhá

Sezona startuje. Již o víkendu je na programu Velká cena Kataru, úvodní závod mistrovství světa silničních motocyklů. Jakub Kornfeil absolvoval v jeho dějišti poslední testy. Měl nepříjemný pád, odnesla ho však jen zničená kombinéza.

Foto: Sport.cz

Jakub Kornfeil během testů v Kataru.

Článek

Jezdci třídy Moto3 si měli možnost otestovat dráhu v katarské poušti, kde se pojede první letošní Grand Prix.

Jakub Kornfeil si poslední den třídenního testu připsal na své konto první letošní pád. Jeho maximum v součtu tréninků stačilo na osmnácté místo.

„Během testů se odehrálo docela dost věcí. První den byla trať hodně špinavá, takže jsme druhý den všichni hodně zrychlili. Ale já v žádném případě o tolik, o kolik bych si přál. Motorka funguje skvěle. Hector - můj šéfmechanik - našel skvělé nastavení. Sám sobě musím vytknout, že jsem prostě nedokázal zajet takové kolo, na které si myslím, že bez problémů mám," líčí v tiskové zprávě český jezdec.

„Konec testů byl trošku hořký kvůli pádu ve velké rychlosti, při kterém jsem úplně zničil kombinézu. Nakonec je ale vše v pořádku a cítím trošku jen palec na ruce. I když výsledek mohl být mnohem lepší, myslím, že jsme nachystaní a hned v Kataru za to musím pořádně vzít," hlásí Kornfeil před úvodním závodem.

Reklama

Související témata: