Hlavní obsah

Vyznamenání pro motokrosaře? Je to mistr světa, poznamenal Zeman

Praha

Aktuální vlastní zdravotní stav, ale třeba i vyznamenávání osobností při příležitosti státního svátku rozebíral prezident Miloš Zeman v tradičním pořadu na televizi Barrandov. Došlo i na jména těch, kteří budou 28. října oceněni.

Foto: Archiv Libora Podmola

Freestyle motokrosař Libor Podmol musel na divoké triky na motocyklu po vážném zranění na nějakou dobu zapomenout

Článek
Fotogalerie

Mezi vybranými tradičně budou i sportovci. Dojít by zřejmě mělo na Jaromíra Jágra, v nejrůznějších seznamech adeptů na ocenění se objevuje i Libor Podmol, přední freestyle motokrosař. Překvapení? Pro mnohé určitě.

Zeman se vyjádřil že to rozhodně není kvůli tomu, že by jej Podmol nějak podpořil v prezidentské volbě. „Ale za to že je mistrem světa v akrobatické disciplíně," vyjádřil se na adresu šampiona ve freestyle motokrosu. Svoji disciplínu obohatil i o nové prvky.

Freestyle motokrosař Libor Podmol se už léčí v Česku. Rehabilitace bolíVideo: Sport.cz

Za novátorství ale také zaplatil daň v podobně řady zranění. To poslední z jara letošního roku jej vyřadilo na dlouhé měsíce.

Libor Podmol

Do zlámaných dolních končetin mu při operaci vpravili 39 šroubů. Nyní se stále ještě zotavuje, vyráží ovšem alespoň coby moderátor se svými kolegy na nejrůznější motoakce. Nedávno si na pražské Markétě připsali vydařené účinkování při Tomíčkově memoriálu. Symbolicky vystoupí i při tradičním klání v pražské areně 2. listopadu. Bez motorky

„Díky mému zranění ještě nemůžu startovat... Ještě to k tomu prostě není. Fakt jsem se snažil a léčím se s ohledem na zranění velice nadprůměrně, ale holt jsem si ty moje fajfky roztříštil dost," napsal na sítě pětatřicetiletý motokrosař. Případné vyznamenání zatím nijak nekomentoval, což je ovšem v souladu s protokolem spojeným s přijetím vyznamenání.

Reklama

Související témata: