Hlavní obsah

Motokrosové MS bude pokračovat nejdřív v červnu

Monte Carlo

V kalendáři motokrosového mistrovství světa odložili pořadatelé v minulých dnech další tři závody, šampionát bude pokračovat nejdříve 7. června Velkou cenou Ruska. Odjety byly zatím jen březnové Grand Prix v Británii a Nizozemsku, následujících sedm dílů dostalo nový termín.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Seriál i nadále čítá původně plánovaných dvacet závodů. Velká cena České republiky v Lokti nad Ohří má stále termín 26. července, nyní jako osmý díl seriálu. Bude to druhý závod ze šesti, které se v té době uskuteční v týdenních intervalech.

Na pozdější termíny byly postupně přesunuty Velké ceny Patagonie, Trentina, Španělska a Portugalska. Po dalších odkladech závodů ve Francii, Itálii a Německu byla nucená přestávka prodloužena o další měsíc.

Odklad Velké ceny Francie ze začátku května na konec června si vyžádal přeložení dvou závodů v Indonésii na podzimní termíny. Po Motokrosu národů (MS družstev), který se ve Francii pojede 27. září a za normálních okolností při něm měla jako každý rok skončit mezinárodní sezona, bude proto podle nynějšího kalendáře následovat ještě pět závodů se závěrečnou Velkou cenou Patagonie v Argentině 22. listopadu.

Český kalendář zatím nadále počítá se startem šampionátu v Lokti nad Ohří 26. dubna. Původní zahajovací závod v Pacově byl již dříve přesunut z 12. dubna na 11. října.

Reklama