Hlavní obsah

Mistrem světa na dlouhé ploché dráze je posedmé Němec Riss

VECHTA

Němec Gerd Riss získal sedmý titul mistra světa na dlouhé ploché dráze. V závěrečném finálovém závodě letošního šampionátu obsadil ve Vechtě čtvrté místo, které mu stačilo k zisku dalšího celkového prvenství. Třiačtyřicetiletý Riss je nejúspěšnějším jezdcem v historii této disciplíny.

Článek

Závod ve Vechtě vyhrál Nizozemec Theo Pijper, jenž stejně jako Riss v kvalifikační části ztratil jediný bod. Pro Risse znamenal už postup mezi nejlepší šestici jistotu titulu.

V sobotním závodu se představila dvojice českých jezdců. Richard Wolff postoupil do jízdy o sedmé místo, v ní však dojel poslední a v závodě tak obsadil celkově 12. pozici. Pavel Ondrašík byl patnáctý, což pro něj znamenalo nejlepší výsledek v seriálu.

Zdeněk Schneiderwind se po čtvrtém místě v Mariánských Lázních, kde startoval na divokou kartu, představil už pouze v jednom dalším závodu. Celkově v šampionátu obsadil 18. místo. Wolff, který byl o tři pozice lepší, by měl bojovat o účast ve finále příštího ročníku MS 18. října v nizozemském Eduardu.

Grand Prix ve Vechtě:
1. Pijper (Niz.) 25, 2. Appleton 20, 3. Phillips (oba Brit.) 18, 4. Riss (Něm.) 16, 5. Fabriek (Niz.) 14, 6. Katt (Něm.) 13, ...12. Wolff 7, 15. Ondrašík (oba ČR) 4.
Konečné pořadí:
1. Riss 79, 2. Philips 66, 3. Fabriek 65, 4. Appleton 62, 5. Pijper 55, 6. Kröger (Něm.) 48, ...15. Wolff 23, 18. Schneiderwind (ČR) 19, 20. Ondrašík 7.

Reklama