Hlavní obsah

Zraněný motocyklista Abraham vyzkouší v pátek trénink v Austrálii

PHILLIP ISLAND

Navzdory víkendové operaci zlomené kosti v zápěstí vyjede český motocyklista Karel Abraham v pátek k tréninku před nedělním závodem mistrovství světa na australském okruhu Phillip Island. Abraham se zranil minulý pátek při tréninku v japonském Motegi, kde do něj v poslední zatáčce před cílem narazil Španěl Alex Debón.

Foto: Cardion AB Motoracing

Karel Abraham na stroji Aprilia 250 RSW-LE

Článek

V sobotu večer v Olomouci podstoupil Abraham operaci a na začátku tohoto týdne odletěl do Austrálie. "Jsme v pravidelném telefonickém kontaktu s lékařem, jenž Káju operoval. Zatím start nedoporučil. Domluvili jsme se ale, že vyzkouší páteční trénink a podle reakce ruky se rozhodneme k dalším krokům," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru z Austrálie závodníkův otec Karel Abraham.

Českého jezdce podle něj zlomenina stále hodně bolí. "Navikulární kost není prokrvená. Pokud by jezdit na motocyklu nešlo, tak počkáme na další závod za dva týdny v Malajsii," dodal Abraham starší.

Tři závody před koncem světového šampionátu je Abraham v průběžném pořadí třídy do 250 ccm na šestnáctém místě se ziskem 31 bodů.

Reklama