Hlavní obsah

Pešek bude i v příští sezoně jezdit MS ve třídě do 250 ccm

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek bude i v příští sezóně startovat v seriálu mistrovství světa ve třídě do 250 ccm. Pešek a jeho manažer Davide Brivio v dějišti závěrečného podniku seriálu ve Valencii podepsali smlouvu s týmem Daniela Eppa, za který Pešek jezdil i v letošní sezóně.

Článek

Čtvrtý muž loňského hodnocení kategorie do 125 ccm bude mít opět k dispozici polotovární motocykl Aprilia RSW 250 LE. Technickým ředitelem jeho týmu bude Ital Tommaso Raponi.

"Určitě jsem moc rád, že to máme podepsané. Teď můžu pořádně pracovat přes zimu a připravit se na další sezónu. Důležité pro mě je, že už vím, co to po letošní zkušenosti obnáší," uvedl Pešek v oficiální tiskové zprávě.

Médiím v neděli řekl, že s celkovým výsledkem sezóny je spokojen. V šampionátu nasbíral pražský rodák 43 bodů a obsadil patnácté místo. Mezi nováčky byl třetí.

"Příští rok bych se chtěl posunout dopředu v poli, a to máme v hlavě určitě všichni stejné: posunout se co nejvíce, co to půjde, a bojovat s továrními motocykly. Jsem si jistý, že jdeme správným směrem, a ve druhé polovině sezony už jsem nebyl tak vzadu. Byl jsem schopen bojovat s nejlepšími," řekl Pešek, který nedělní Velkou cenu po pádu nedokončil.

Nejlepší možný stroj ve startovním poli nebude mít český jezdec hlavně z ekonomických důvodů. "Kdybychom teď šli do Aprilie, tak bychom jej s mým jménem dostali. Nemá ho ale kdo zaplatit," řekl Pešek. V letošní sezóně se však ukázalo, že lze dobře jezdit i s verzí LE. Například Ital Marco Simoncelli vyhrál celý šampionát, i když podstatnou část sezony neměl tovární podporu. "Jde to s ní jet, i když je to na hraně," podotkl Pešek.

V lepší výsledky v příští sezóně věří i Epp, jenž si pochvaloval zejména skutečnost, že celý tým starající se o Peška zůstane prakticky nezměněný. "Protože tým i jezdec vždy potřebují nějaký čas, aby se spolu dokázali sehrát. Myslím si, že se nám to daří stále lépe a že v příštím roce dokážeme spolupracovat na ještě vyšší úrovni, což by nám mělo přinést i podstatné výkonnostní a výsledkové zlepšení," uvedl Epp.

Reklama