Hlavní obsah

Čeští plošináři divokou kartu do Grand Prix 2009 nezískali

LONDÝN

Příští ročník elitního plochodrážního seriálu Grand Prix bude bez českých jezdců. Britská promotérská společnost BSI spolu s komisí mezinárodní motocyklové federace FIM dnes udělily čtyři divoké karty, které doplnily startovní listinu pro rok 2009. Jejich držiteli se stali Britové Scott Nicholls, Chris Harris, Švéd Fredrik Lindgren a Rus Emil Sajfutdinov.

Článek

O světový titul bude v příštím roce bojovat nejlepší osmička z letošní sezony, trojice postupujících z kvalifikace Kenneth Bjerre, Grzegorz Walasek, Sebastian Ulamek a kvarteto s takzvanou stálou divokou kartou.

Jediným opravdovým nováčkem mezi světovou elitou je devatenáctiletý Sajfutdinov. Ten své kvality prokázal zejména tím, že jako první jezdec v historii letos v Pardubicích vybojoval podruhé titul mistra světa v kategorii do 21 let.

Po ročním působení Lukáše Drymla tak Česká republika o svého zástupce přišla. Čeští příznivci budou mít možnost fandit svému jezdci pouze v úvodní Grand Prix 25. dubna v Praze na Markétě, kde bude s elitou bojovat jeden Čech s divokou kartou udělenou pro tento závod.

Startovní listina Grand Prix 2009:
Nicki Pedersen, Hans Andersen, Kenneth Bjerre (všichni Dánsko), Jason Crump, Leigh Adams (oba Austrálie), Tomasz Gollob, Grzegorz Walasek, Sebastian Ulamek, Rune Holta (všichni Polsko), Greg Hancock (USA), Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren (oba Švédsko), Chris Harris, Scott Nicholls (oba Británie), Emil Sajfutdinov (Rusko).

Reklama