Hlavní obsah

Motocyklový závodník Abraham bude sedlat tovární aprilii

NOALE

Šestnáctý jezdec letošního mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě do 250 ccm Karel Abraham bude v příští sezóně sedlat tovární motocykl Aprilia. Poprvé v kariéře bude Abraham továrním jezdcem, kontrakt na příští sezónu bez dalších doplňujících podmínek podepsal v úterý v Itálii.

Článek

Původně přitom Aprilia chtěla, aby byl vedle Abrahama v jeho týmu Cardion AB Motoracing ještě další jezdec. "Byl jsem po sezóně dost znechucen a zvažovali jsme i odchod ze seriálu mistrovství světa. Nakonec ale přišla tato nabídka bez dalších podmínek. Byli jsme sice domluveni s Aprilií dříve, na zveřejnění jsem ale raději počkal až do podepsání smlouvy," řekl Karel Abraham starší, šéf a manažer stáje Cardion AB.

Už v lednu začnou testy na novou sezónu. Abraham ale zatím neví, zda do té doby už bude mít nový motocykl. "Možná už budeme mít k dispozici jednu motorku, druhá zřejmě přijde později," uvedl závodník, který na konci sezony jezdil se zlomeným zápěstím. Ruku už Abraham vyléčil, dokonce si už vyzkoušel i motokros.

Reklama

Související témata: