Hlavní obsah

Pešek byl v tréninku na první závod sezony devátý

DAUHÁ

Deváté místo obsadil Lukáš Pešek ve volném tréninku na úvodní závod mistrovství světa silničních motocyklů Velkou cenu Kataru. Druhý český jezdec ve třídě do 250 ccm Karel Abraham zajel v pátek za umělého osvětlení v Dauhá dvanáctý čas.

Článek

Nejrychlejší byl v tréninku dvěstěpadesátek Maďar Gábor Talmacsi, za jehož časem zaostal Pešek o 862 tisícin sekundy. "Rozestupy jsou minimální. Talmacsi, který trénink vyhrál, tu jel v testech stejný čas jako já. V kvalifikaci se to tedy může poskládat úplně jinak," uvedl Pešek v tiskové zprávě.

Oproti testování měl ze svého výkonu lepší pocity. "Ale stále to ještě není úplně ono. V kvalifikaci se budu snažit, abych se dostal minimálně do třetí řady. Určitě bych chtěl do druhé. Pravděpodobně budou rozhodovat desetiny," dodal. Abrahama předčil těsně o 84 tisícin.

Šestnáctiletý nováček v seriálu Lukáš Šembera byl v kubatuře do 125 ccm sedmadvacátý se ztrátou 7,768 sekundy na prvního Španěla Juliana Simona. V královské třídě MotoGP ovládl trénink v nepříjemném nárazovém větru předloňský mistr světa Australana Casey Stoner před úřadujícím šampiónem Italem Valentinem Rossim.

Kvalifikace startují v sobotu v 21:05.

Reklama

Související témata: