Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci vyhráli kvalifikační závod MS družstev

DAUGAVPILS

Čeští plochodrážníci vyhráli kvalifikační závod mistrovství světa družstev. Díky sobotnímu prvenství v lotyšském Daugavpilsu postoupili do závěrečných bojů osmi nejlepších týmů světa.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Souboje o titul začnou 11. července ve Vojensu, kde budou Češi usilovat o postup do finále MS v souboji s domácími obhájci zlata Dány, Švédy a Rusy. Druhé semifinále o dva dny později v Peterborough přivede na start týmy Velké Británie, Polska, Austrálie a Slovinska. Finále se uskuteční v Lešně 18. července.

Češi se dostali do vedení po třetí jízdě a v průběhu závodu si vybudovali až desetibodový náskok. Aleš Dryml získal 13 bodů, o tři body méně přidali zkušení Adrian Rymel a Lukáš Dryml. Důležité body ale výběru manažera Milana Špinky přinesli i mladíci Luboš Tomíček a Matěj Kůs.

Domácí Lotyši se v druhé polovině závodu značně zlepšili, ale přestože od 14. jízdy dojížděli do cíle až na dvě výjimky na prvním nebo druhém místě, na český tým se nedotáhli. Boj o jedinou postupovou příčku prohráli o tři body.

Třetí skončilo Finsko a až čtvrtou příčku obsadili jezdci USA. Hvězda Američanů Greg Hancock byl sice se ziskem 14 bodů nejlepším jezdcem závodu, ale jeho čtyři kolegové získali dohromady o dva body méně. Tým bývalých mistrů světa tak bude opět mezi nejlepšími chybět.

Kvalifikace MS družstev na ploché dráze v Daugavpilsu:
1. Česko 48 b. (A. Dryml 13, Rymel 10, L. Dryml 10, Tomíček 8, Kůs 7), 2. Lotyšsko 45 (Poudžuks 15, Bogdanovs 13, Paura 10, Karavackis 7), 3. Finsko 29 (Nieminen 12, Hautamäki 6, Laukkanen 5, Katajisto 3, Reima 3), 4. USA 26 (Hancock 14, Kerr 4, Wells 4, Fisher 3, Ingalls 1).

Reklama