Hlavní obsah

Grand Prix v Brně sledovaly za tři dny přes plot stovky diváků

Kvůli opatřením proti šíření nového typu koronaviru nemohli diváci sledovat motocyklovou Velkou cenu České republiky přímo z tribun, zpoza plotu kolem areálu Masarykova okruhu si ale třídenní soutěžní program nenechalo ujít odhadem asi 700 fanoušků. Během hlavního, závodního dne jich dnes pořadatelé napočítali přes tři stovky. Policie v okolí areálu nemusela řešit žádné problémy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Diváci sledující zpoza plotu kvalifikaci na závod mistrovství světa silničních motocyklů v Brně. Kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 diváci nemohli do areálu Masarykova okruhu.

Článek

Vážnější komplikace nezaznamenali ani organizátoři Grand Prix, přestože se v blízkosti okruhu pohybovali diváci. "Napočítali jsme za celé tři dny stovky přihlížejících. V pátek to bylo zhruba 80 lidí, v sobotu 253 a nedělní program přilákal 340 fanoušků," konstatovala v tiskové zprávě bezpečnostní manažerka závodu za Automotodrom Brno Jana Božková.

Policisté ani pořadatelská služba nemuseli řešit žádné pokusy o překročení hranice areálu. "Vše bylo bez problémů, lidé si po sobě i uklidili," poznamenal policejní mluvčí Pavel Šváb.

"Jsem moc ráda, že se letošní specifický ročník uskutečnil bez problémů. Ráda bych poděkovala všem pořadatelským skupinám, které se na organizaci podílely, že nestandardní situaci zvládly na jedničku. Velký dík patří i fanouškům, kteří se chovali opravdu příkladně a situaci respektovali. Je mi líto, že závodům nemohli přihlížet z tribun, ale věřím, že za rok už se na Masarykově okruhu společně potkáme," uvedla Ivana Ulmanová, ředitelka Automotodromu Brno, který je vlastníkem Masarykova okruhu.

Na letošní ročník si koupilo lístek přes 22 000 lidí. Vstupenky zůstávají platné na příští rok, kdo zájem nemá, může je vrátit. Učinilo tak asi 1000 lidí.

Reklama

Související témata: