Hlavní obsah

Zarco byl za zavinění hororové nehody potrestán startem z boxů

Spielberg/Praha
Aktualizováno

Francouzský jezdec Johann Zarco byl potrestán za zavinění hororové nehody v nedělní Velké ceně Rakouska MotoGP. Třicetiletý motocyklista do nejbližšího závodu, kterého se zúčastní, odstartuje z boxové uličky. Trest by si měl odpykat už tento víkend ve Velké ceně Štýrska, protože dnes prošel lékařskou prohlídkou a získal souhlas ke startu v druhém ze závodů na Red Bull Ringu.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Francouzský jezdec Johann Zarco doplatil na hororovou nehodu v nedělní Velké ceně Rakouska silničních motocyklů zlomeným zápěstím. Třetí muž letošního brněnského závodu MotoGP bude muset podle webu šampionátu s pravou rukou na operaci.

Článek

Zarco se v neděli v osmém kole ve více než třísetkilometrové rychlosti srazil s Francem Morbidellim a několik soupeřů mělo velké štěstí, že v zatáčce dokázali bez úhony prokličkovat mezi létajícími troskami jejich strojů. Závod na okruhu ve Spielbergu byl po havárii přerušen. Zarco si při nehodě zlomil zápěstí, Morbidelli vyvázl bez zranění.

Podle vedení šampionátu nehodu zavinil nebezpečnou jízdou Zarco, proto byl potrestán. Nakonec si trest nejspíš odpyká hned v Rakousku. Dvojnásobný mistr světa Moto2 sice musel se zraněným zápěstím na operaci a dnešní tréninky na Velkou cenu Štýrska vynechal, dva dny po zákroku ale získal souhlas k návratu. Zpět na trať vyjede v sobotním třetím tréninku.

Úvodní tréninky na Velkou cenu Štýrska, závod MS silničních motocyklů ve Spielbergu (Rakousko):
Moto3:
1. Vietti (It./KTM) 1:35,997
2. Arenas (Šp./KTM) -0,306
3. Suzuki (Jap./Honda) -0,401,
...12. Salač (ČR/Honda) -0,646.
Moto2:
1. Lowes (Brit./Kalex) 1:28,733
2. Gardner (Austr./Kalex) -0,016
3. Martín (Šp./Kalex) -0,060.
MotoGP:
1. P. Espargaró (Šp./KTM) 1:23,638
2. Miller (Austr./Ducati) -0,221
3. Dovizioso (It./Ducati) -0,225.

Reklama