Hlavní obsah

Další děsivý moment! Ve dvoustovce bez brzd radši vystoupil, stroj skončil v plamenech

Spielberg

Pocítil, že je zle, a včas ustoupil z boje. Španělský jezdec Maverick Viňales ve více než dvoustovce před zatáčkou při Velké ceně Štýrska na Spilbergu opustil svůj stroj a zachránil kůži sobě a možná i někomu dalšímu. Jeho motocyklu totiž selhaly brzdy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Viňales ve více než dvousetkilometrové rychlosti seskočil z motocyklu.Video: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hafizh Syahrin a jeho srážka s motocyklem Eney Bastianiniho

Závod MotoGP byl po jeho nehodě v 16. kole zastaven, motocykl začal po nárazu do bariéry hořet. Španělský jezdec se při pádu nezranil, jen se elegantně sklouzl po asfaltu. Mimo dosah jeho stroje zůstali i soupeři, a tak i přes veškerou hrůzu momentu se to na rozdíl od prvního závodu na rakouském okruhu obešlo bez drsných kontaktů.

Co se vlastně přihodilo, objasnil Viňales záhy. Dvanáct kol před koncem se blížil po rovince k první zatáčce okruhu, když jeho motocyklu Yamaha selhaly brzdy. Při rychlosti zhruba 215 km/h se rozhodl seskočit. Stroj následně při rychlosti 180 km/h narazil do bariéry a začal hořet.

Duchapřítomný čin zabránil nebezpečnějšímu incidentu. "Naštěstí jsem v pořádku. Vím, co se stalo. Brzdy se přehřály, což není běžné. Nejdůležitější je, že se mi nic nestalo, "citovala Viňalese AFP.

Jeho týmový kolega Valentino Rossi před týdnem jen těsně unikl zraněním, když ho málem trefila letící motorka po kolizi Franca Morbidelliho s Johannem Zarcem v třísetkilometrové rychlosti.

"Naštěstí Maverick dokázal seskočit včas, vypadalo to i tak děsivě," poznamenal Rossi.

Po dramatickém průběhu se z triumfu těšil Portugalec Miguel Oliveira na KTM.

Reklama