Hlavní obsah

Motocyklový Jágr pokračuje! Legenda bude jezdit i po čtyřicítce

Hvězda motocyklové MotoGP Valentino Rossi dotáhl do konce avizovaný přestup z továrního týmu Yamaha do stáje Petronas a v elitním seriálu tak bude závodit ještě minimálně jednu sezonu. Jednačtyřicetiletý devítinásobný mistr světa v novém týmu, který rovněž používá stroje Yamaha, podepsal smlouvu na rok 2021.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Italský motocyklový závodník Valentino Rossi na okruhu v Misanu.

Článek

V Petronasu vystřídá italský miláček fanoušků mladého Francouze Fabia Quartarara, jenž naopak míří do továrního týmu Yamahy, a vytvoří dvojici s krajanem Francem Morbidellim. "Je to naprostá čest, že můžeme pro příští rok v týmu přivítat Valentina Rossiho, jezdeckou ikonu a legendu," uvedl šéf stáje Petronas Razlan Razali. "Jeho zkušenosti budou pro tým neocenitelné," dodal.

V seriálu mistrovství světa Rossi září prakticky od svého debutu, první titul získal hned v druhé sezoně v kubatuře do 125 ccm v roce 1997. Další pak přidal i ve vyšších kategoriích do 250 a 500 ccm. Ve třídě MotoGP, která byla zavedena v roce 2002, triumfoval šestkrát. Více titulů mistra světa mají jen jeho krajan Giacomo Agostini (15) a Španěl Ángel Nieto (13).

Celkem Rossi za svou kariéru vybojoval 199 umístění na stupních vítězů, naposledy byl třetí v letošním druhém závodu v Jerezu. Na vítězství čeká od roku 2017.

Reklama