Hlavní obsah

Svaz ploché dráhy ukončil sezonu, extraligu vyhrála Markéta

Svaz ploché dráhy vzhledem k vládním opatřením omezujícím kvůli zhoršené situaci s pandemií koronaviru sportovní dění v zemi ukončil sezonu. Sportovní komise o tom dnes rozhodla s ohledem na mizivé vyhlídky na zlepšení situace a možnosti uspořádání náhrad za zrušené závody.

Foto: Sport.cz

Svaz ploché dráhy ukončil sezonu (ilustrační foto)

Článek

V nedokončených soutěžích komise rozhodla vyhlásit vítěze na základě dosavadních výsledků. Šampiony domácí extraligy se tak stali stejně jako vloni jezdci pražské Markéty, kteří měli po třech odjetých závodech o bod víc než Pardubice a o dva než Slaný.

Pražané měli hostit poslední kolo týmových bojů, ale 13. října to vzhledem k vládním nařízením nebylo možné. V úvahu připadalo i dokončení soutěže v příštím roce, z toho ale sešlo.

"Vláda České republiky, která vydala na začátku měsíce října další balík krizových opatření, jímž reagovala na nepříznivý vývoj epidemické situace a rostoucí počet nakažených nemocí covid-19, v podstatě zastavila sportovní činnost v disciplíně plochá dráha pro letošní rok," konstatovala komise na webu Autoklubu ČR.

Dodala, že i přes složitou situaci se na domácích oválech uskutečnilo v této sezoně 38 mistrovských a přeborových závodů a k tomu také pět akcí s puncem mistrovství světa a tři v rámci mistrovství Evropy. Více takových závodů uspořádali letos jen Poláci.

Reklama