Hlavní obsah

Rossi je pozadu s rehabilitací, první testy nestihne

Italský motocyklový závodník Valentino Rossi je pozadu s rehabilitací operovaného ramena a pro únorové první testy v Malajsii nebude ještě stoprocentně připravený. Na startu nové sezóny MotoGP 20. března v Kataru by však měl být devítinásobný mistr světa plně fit.

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Valentino Rossi si protahuje zraněné rameno.

Článek

"Myslel jsem, že se budu cítit lépe, ještě nás čeká hodně práce," uvedl Rossi na úterní tiskové konferenci v Madonně di Campiglio, kde se poprvé oficiálně představil jako člen týmu Ducati.

Jednatřicetiletý fenomén se podrobil operaci ramena, s nímž měl dlouhodobé problémy, loni v listopadu. "Bude to pro mě velká výzva dostat se pro únorové testy do pohody. V Malajsii ještě nebudu v žádné velké formě, ale snad se budu cítit dobře na motorce," uvedl Rossi, jenž má na kontě rekordních sedm titulů v královské kategorii.

"Bude to závod s časem, protože problém s ramenem je vážnější, než jsme očekávali. Vrátím se ve stoprocentním stavu, ale bude k tomu potřeba víc času," uvedl rodák z Urbina, jehož soupeřem bude letos i český debutant v MotoGP Karel Abraham.

Reklama