Hlavní obsah

Po zemětřesení se motocyklová GP v Japonsku pojede až v říjnu

LONDÝN

V Japonsku se po ničivém zemětřesení nepojede na konci dubna Grand Prix silničních motocyklů. Původně plánovaný třetí díl mistrovství světa se měl konat od 22. do 24. dubna. Mezinárodní federace FIM v úterý závod odložila o půl roku na 2. října.

Článek

Okruh v Motegi pro závody mistrovství světa leží pouze 200 kilometrů od města Sendai, které bylo zemětřesením a následnou vlnou cunami poničeno nejvíce. Daleko není ani poškozená jaderná elektrárna Fukušima, ze které uniká radiace.

Velká cena Japonska silničních motocyklů musela být odložena druhý rok po sobě. Loni se na okruhu Motegi závodilo rovněž až v říjnu kvůli komplikacím s leteckou dopravou, které zavinil popel z islandské sopky Eyjafjallajökull.

Závod v Motegi se tak s novým termínem vešel v sezonním kalendáři mezi Velké ceny Aragonie (18. září) a Austrálie (16. října). Z plánovaných 18 Grand Prix bude v pořadí patnáctou. Šampionát začne o tomto víkendu v Kataru.

V Japonsku už bylo kvůli následkům katastrofy zrušeno mistrovství světa v krasobruslení, jež mělo v Tokiu začít příští týden. Do odvolání se nehrají ani fotbalové či baseballové soutěže.

Reklama

Související témata: