Hlavní obsah

Abraham v trénincích na GP Katalánska ztrácel přes tři sekundy

Přes tři sekundy na nejrychlejšího jezdce ztratil motocyklový závodník Karel Abraham v obou dnešních trénincích na Velkou cenu Katalánska. Český zástupce v elitní třídě MotoGP byl v šestnáctičlenném startovním poli patnáctý a třináctý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Motocyklista Karel Abraham

Článek

V obou trénincích zajel nejrychlejší kolo Australan Casey Stoner na hondě. Dopoledne za ním Abraham s ducati zaostal 3,669 sekundy, v rychlejším odpoledním tréninku ztratil 3,340.

"Počasí nebylo ideální. Zatímco v prvním tréninku pršelo na konci, v druhém tréninku pršelo na začátku. Na časech to bylo vidět," uvedl Abraham v tiskové zprávě týmu Cardion AB Motoracing. "S výsledkem tréninků nemůžu být úplně spokojený," dodal.

Kvůli podmínkám, které na okruhu v Barceloně panovaly, odjel český závodník pouze 20 kol, během kterých pracoval na nastavení motocyklu. "Musíme se zaměřit především na přilnavost pneumatik, které nám jak za sucha, tak za mokra dělaly velké problémy," řekl Abraham.

Grand Prix dnes skončila pro Američana Colina Edwardse, jenž měl v druhém tréninku těžký pád a zlomil si pravou klíční kost. "Vypadá to, že za malou chybu zaplatil velkou cenu," uvedl Herve Poncharal, manažer týmu Monster Yamaha Tech 3. Edwards se hned dnes podrobil operaci.

Zhruba stejný odstup za nejrychlejším Nicolásem Terolem ze Španělska měl ve třídě do 125 ccm Jakub Kornfeil. V obou trénincích zajel šestnáctý čas. V sobotu má Velká cena Katalánska na programu kvalifikaci.

Reklama

Související témata: