Hlavní obsah

Záhada s diváky? Přijde vlna, těší se čeští organizátoři

Praha

Pociťují nejistotu. Organizátoři plochodrážní Grand Prix České republiky, která se pojede stejně jako loni formou dvojzávodu 16. a 17. července, věří přes doposud spíše opatrný přístup fanoušků v důstojnou diváckou kulisu. Boje hvězdné elity na břevnovském oválu Markéta může za současných podmínek navštívit při splnění hygienických opatření každý den až pět tisíc diváků.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Nikdo z nás nepředpokládal, že ta situace bude ještě letos tak dramatická. Ani ve snu nás nenapadlo, že se to bude táhnout od konce minulého roku, kdy jsme nemohli odjet ani Memoriál Luboše Tomíčka, ještě takovou dobu. Nicméně v dubnu jsme museli udělat rozhodnutí o přeložení závodu a dopadlo to tak, že právě my zahájíme celou sérii závodů Grand Prix na krátké ploché dráze," připomíná ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Původně šlo do prodeje 2000 vstupenek na každý ze závodů. "Protože se neustále mění všechna ta opatření, čekali jsme ohledně možného počtu diváků, kolik jich tam budeme moct pustit, do poslední chvíle, abychom to hlavně měli potvrzené černé na bílém. Teď už se věci daly do pohybu, v předprodeji v Ticketportalu máme jednotlivé vstupenky na oba dva závody, ale připravili jsme i balíček vstupenek se zvýhodněnou cenou pro diváky, kteří chtějí vidět oba závody," přibližuje Ondrašík.

Pořadatelé s ohledem na situaci zatím obezřetně kalkulují s navýšením kapacity směrem k povoleným pěti tisícům navýšili. „Doufáme, že s uvolněným semaforem by mohla ještě přijít další vlna diváckého zájmu... Osobně zcela chápu, když v dnešní době se někdo bude rozhodovat až na poslední chvíli. Obávám se ale, že fanoušci z některých koutů světa nám budou přesto chybět," říká Ondrašík.

Vtupenky jsou v prodeji, do hlediště mohou tisíce
Po rozvolnění půjde o jednu z prvních sportovních akcí v Česku s větším počtem diváků, řádově to bude v tisících. Přesný počet bude jasný později, nicméně vstupenky jsou už k mání v předprodeji u Ticketporrtalu, a to jak na jednotlivé závody, tak výhodný balíček na oba večery - 16. a 17. července.

Po dlouhých letech, kdy dostával divokou kartu Václav Milík, dostane letos prostor talent Jan Kvěch, jak bylo již dříve avizováno. Náhradníky budou Daniel Klíma a Petr Chlupáč.

"Beru to jako jiné závody. Pojedu na tom, co mám vyzkoušené, žádné velké změny na motorce dělat nebudu, upravíme snad jen malé detaily podle počasí a stavu dráhy. A ambice? Na každý závod jedu s tím, že chci závodit a vyhrávat," plánuje s úsměvem teprve devatenáctiletý Kvěch.

Reklama