Hlavní obsah

Motocyklistům na GP v Japonsku zrušila tréninky mlha

Motegi
Aktualizováno

Hustá mlha znemožnila motocyklistům páteční tréninky na Velkou cenu Japonska, předposlední závod seriálu mistrovství světa. Na okruhu v Motegi navíc mrholilo, odloženy proto byly oba volné tréninky všech tří kubatur. Další program bude jury řešit operativně podle počasí.

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Americký motocyklista Colin Edwards (druhý zprava) a Australané Jack Miller (třetí zprava) a Arthur Sissis v garážích na okruhu Motegi v japonském Tokiu.

Článek

"Pokud zítra opadne ta hrozná mlha, pojede se za každého počasí a plán zůstane stejný," napsal na twitter Kornfeil, který měl s kolegy v Moto3 tréninky zahájit a v Japonsku chce zaútočit na posun do elitní desítky šampionátu.

"V případě špatné viditelnosti se počká a problém se bude řešit operativně v závislosti na počasí. V nejhorším případě se program odehraje v neděli. Po warm upu kvalifikace a závod Moto3 úplně poslední," přiblížil Kornfeil po tiskové konferenci v Motegi.

Na tamním okruhu může být o víkendu korunován nový mistr světa MotoGP Španěl Marc Márquez. Naopak o první body v sezoně by se mohl pokusit v královské kubatuře Lukáš Pešek. Předpovědi počasí ale nejsou příznivé, v sobotu meteorologové očekávají silný déšť.

V dnešní mlze zejména nemohly létat vrtulníky, které musejí být v pohotovosti. A to minimálně dva. "Nedá se pracovat v takových podmínkách, pokud existuje riziko, že by vážně zraněný jezdec nemohl dostat náležitou péči," řekl ředitel závodu MotoGP Mike Webb.

Reklama

Související témata: