Hlavní obsah

VIDEO: Pedersen drsně vletěl do soupeře. Byly z toho facky a kopanec!

Malilla

Drama a kotrmelce! To opět nabídla plochodrážní Grand Prix, tentokrát ve švédské Malille. A ještě něco navíc. U žhavých momentů byl jako již po několikáté dánský dravec Nicki Pedersen. Těžce se smiřoval, že v semifinále jede poslední a tak ještě zkusil zaútočit. Ale nejen, že se nepřiblížil druhému postupovému místu v jízdě, ale drsně skolil Slovince Mateje Žagara, ve kterém pěnila krev. Obořil se ručně na Dána, ten to opětoval ještě na dráze kopancem, který byl asi stejně nevybíravý jako předešlý manévr, jímž si v poslední zatáčce chtěl urvat výhodnou vnitřní dráhu za každou cenu pro sebe.

Incident při závodu ploché dráhy

 
Článek

Pak už Pedersen na nic nečekal a ujížděl do depa. Málem přitom najel na jednoho z členů Slovincova realizačního týmu. Žagar se nezdržoval nějakým velkým zkoumáním, jestli nemá po nedobře vypadajícím pádu nějaké zranění a mířil do boxů, aby si to s Dánem vyřídil.

Pedersen už léta čelí osočování, že jezdí nebezpečně. Mnohdy došlo i na nadávky. Vydatné slovní pozdravy teď utržil i od Žagara, ale náležitě je také opětoval.  Vedení seriálu oběma za skandální chování dalo pokutu 600 eur.

Nejezdím nebezpečně, hájí se Pedersen

„Už by ho měli vyhodit z Grand Prix," zuřil Žagar. Podle některých serverů se dokonce nechal slyšet, že Dána příště sám pošle k zemi. „Faul od Pedersena byl jasný, ale co ten ruční Žagarův útok?" poznamenal pro server przegladsportowy.pl ke konfliktu Zenon Plech, legendární polský jezdec dávné minulosti.

„Nejezdím nebezpečně," bránil se Pedersen už před časem slovním výpadům dalších jezdců, přičemž byl dokonce označen za idiota. „Když jsem měl minulý rok já dvakrát rozbitou ruku, o nikom jsem nic neříkal a mlčel jsem," narážel Dán na to, že v předešlé sezóně z divokých střetů na oválech vycházel zraněný spíše on sám než jeho protivníci.

Do konfliktních situací se trojnásobný světový šampión dostával od počátku účinkování v Grand Prix, opakovaně došlo na situace podobné té, která nastala ve Švédsku.

„Vyloučení Dána ze seriálu by ale bylo chybou. Za hnusnou akci byl potrestán pokutou a teď ať dál dodává závodům emoce," dodal Plech na adresu sedmatřicetiletého Pedersena.

Ve Švédsku dva týdny po triumfu na pražské Markétě vyhrál opět Brit Tai Woffinden, znovu před  Gregem Hancockem z USA. Třetí skončil Australan Chris Holder, který z divoké semifinálové jízdy postoupil společně s nakonec čtvrtým Jaroslawem Hampelem.

Bylo by správné potrestat Dána přísněji?
Ano, vyloučením ze zbytku seriálu
24,5 %
Ano, na příští závod seriálu
55,5 %
Ne, pokuta je dostatečný trest
7,7 %
Ne. Přísněji trestán by měl být Žagar, protože neunesl vlastní nezdar
12,3 %
Celkem hlasovalo 714 čtenářů.

Reklama

Související témata: