Hlavní obsah

Hanika má zaděláno na dobrý výsledek. Kvalifikace u mě ještě nic nedokazuje, raději varuje

Brno

Mezi elitní osmičku kvalifikace Moto3 pronikl Karel Hanika letos už pošesté. V Brně zajel sedmý čas a do nedělní Velké ceny tak bude vyrážet ze třetí řady roštu. Od roku 2007, kdy se Lukáš Pešek k třetímu místu v cíli odrazil z páté příčky, nikdy neměl český jezdec na Masarykově okruhu lepší startovní pozici.

Foto: David W Cerny, Reuters

Karel Hanika zdraví diváky po kvalifikaci v Brně.

Článek

Čím jste dosáhl takového zlepšení oproti utrápeným pátečním tréninkům?

Dal jsem do toho, co jsem mohl, a myslím, že to konečně bylo dobré. Mám radost, že po dlouhém hledání se povedlo trefit nastavení. Vyměnili jsme celou motorku včetně šasi a motoru a bylo to mnohem lepší.

Dělila vás jen jediná tisícina sekundy, abyste startoval dokonce z druhé řady. Nezamrzí to?

Moje pozice je dobrá, takže může být dobrý i závod. Druhá řada nebo třetí, to už je jedno, hlavně, že jsem někde vpředu, kde se dá ještě něco se závodem udělat. Někde ze šesté, sedmé řady je už hodně těžké zachytit čelní skupinu.

Takže cítíte, že je zaděláno na pořádný výsledek?

Kvalifikace ještě nic nedokazuje, u mě to platí zvlášť. Už jsem opakovaně předvedl, že dokážu vyjet dobrou pozici, ale teď musím předvést i kvalitu, že to udržím i v závodě.

Věříte, že nalezené nastavení motocyklu je uplatnitelné i pro celý nedělní závod na 19 kol?

Jezdil jsem dnes i s ojetou gumou slušné časy, což je dobrá zpráva. Ještě na tom maličko zapracujeme, ale rozhodně jdeme správným směrem a myslím, že jsme hodně blízko.

Je to hodně o výdrži jezdce i stroje?

Pokud bude tempo takové, jaké jsem jel v sobotu, tak by to snad neměl být problém. Hodně důležité je opravdu dobře odstartovat a na široké brněnské trati to není špatné vzít v první zatáčce zvenku, takže nemusím litovat, že jsem nahoře ve třetí řadě a ne dole ve druhé.

Pustíte si večer pro inspiraci třeba video z roku 2013, kdy jste v Brně vyhrál Red Bull Rookies Cup?

Vidíte, to bych mohl. Podívám se ale spíš na svoje letošní jízdy a porovnáme, kde bychom se mohli zlepšit. Pak si chci hlavně odpočinout, to teplo ubírá síly.

Bude se vám asi spát lépe než po pátečních trénincích?

Rozhodně. Včera jsem z toho nebyl nadšený, nedodá vám na psychice, když cítíte technické problémy Ani samotnému mi to moc nešlo, ale dnes už jsem se cítil podstatně lépe, měl jsem sebevědomí a nakonec je z toho i pěkné místo na startu. Důležité je, že je to úspěšně za námi, a těším se na neděli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články