Hlavní obsah

Abraham odstartuje poslední. Pocit je to samozřejmě blbý, nenašel slušnější slovo

Brno

Trpí bolestí a vůbec neví, jak se stále hodně citlivou nohou po červnové operaci vykloubeného palce zvládne na brněnské Velké ceně dnešní závod MotoGP na 22 kol. Karel Abraham startuje až z deváté řady startovního roštu a za ním už nebude stát žádný ze soupeřů. Tak bezvýchodnou situaci za celou dobu svého účinkování v MS ještě nepoznal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Karel Abraham bojuje při Velké ceně v Brně s bolestí.

Článek

„Jak to říct slušně, vůbec nevím. Pocit je to samozřejmě blbý, prostě na ho... Kdo by chtěl být poslední, to žádného závodníka nebaví. Nesnáším se plácat někde na konci sám. Já jsem ale v tuto chvíli rád, že to s nohou zvládám vůbec objet," říká stále o berlích se belhající Abraham.

Když dojede v neděli do cíle, bude to za jeho situace úspěch. „Dám všechno do toho, aby se to podařilo. Zatím jsem ale zajel v kuse jen čtyři pět kol, závod je pětkrát delší. Počítám s tím, že mě to bude šílené bolet," obává se Abraham.

"Noha se navíc během víkendu zhoršuje a jak ráno vstanu, tak je zase napuchlejší," krčí rameny český jezdec, jenž letos ještě na body v MS nedosáhl . V Brně na ně za současné situace asi nemá reálně šanci znovu, to by mu muselo nahrát nečekaně velké množství pádu.

Nelituje ale toho, že na domácí trati jezdí, i když není zcela fit. „Já už nemám na co čekat. I kdybych místo startu v Brně rehabilitoval, tak za dva týdny jsou v Anglii další závody, a co jsem se bavil s doktory, tak se noha snad zlepší, ale bomba to hned tak nebude. Pár měsíců bude moje ježdění ještě o bolesti," přemítá Abraham.

„Jeden lékař mi dokonce říkal, že měl s palcem na noze něco podobného, že hraje fotbal a dva roky si nekopl do míče. Doufám, že já takový extrém nebudu," doufá. Z původně banálního zranění při tréninkovém pádu v Barceloně se pro Abrahama vyklubal pořádně zapeklitý zdravotní problém. „Přesně tak. Já si myslel, že když je to vykloubený, tak to doktoři nahodí zpátky a bude klid, jenže zdaleka to tak není," mrzí zraněného českého jezdce.

„Vykloubení je podle doktorů horší než zlomenina, která sroste. Tím vykloubením se mi potrhaly bohužel i šlachy. Myslel jsem si, že průběh léčby byl rychlejší, ale nakonec jsem musel vynechat čtyři závody a jsem rád, že tady v Brně dokážu vůbec sedět na motorce," tvrdí Abraham.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.