Hlavní obsah

Barros opouští MS silničních motocyklů

SAO PAULO

V mistrovství světa silničních motocyklů se v nadcházející sezóně již neobjeví Brazilec Alex Barros. Ten naopak obohatí závody superbiků. Barros po šestnácti letech, které strávil v kolotoči MS, odchází, protože ve svých pětatřiceti letech nedostal nabídku, která by ho uspokojila.

Foto: ČTK/AP

Kromě Barrosa možná opustí klolotoč MS i Ital Max Biaggi (na snímku vpředu)

Článek

"Nechci tam už závodit, když nebudu mít konkurenceschopný stroj. Nyní je mým cílem stát se mistrem světa v superbicích," uvedl Barros pro sobotní vydání brazilského sportovního deníku Lance. Podpis s některým z týmů v závodech superbiků prý očekává velmi brzo.

Jeden z nejzkušenějších jezdců v seriálu MS naposledy jezdil za tým Camel Honda a letos obsadil ve světovém šampionátu celkové osmé místo. Jeho nejlepším výsledkem v celoročním hodnocení byla čtvrtá příčka, jíž dosáhl v pěti sezonách. Šestkrát v minulosti dokázal závod mistrovství světa vyhrát, oslavy se šampaňským na pódiu tři nejlepší si užil dohromady v 31 případech.

Barros je tak dalším ze slavných jezdců minulosti, jenž se již nepředstaví v příští sezóně MotoGP. Poté, co nevyšlo jeho angažmá u Kawasaki, je blízko odchodu z MS či dokonce konce kariéry Ital Max Biaggi.

Reklama