Hlavní obsah

Šance na medaili? Domácí lázně můžou českým jezdcům přát

Mariánské Lázně

Dráždivá šance urvat premiérovou medaili se nabízí českým plochodrážníkům. Navíc na pro ně dobře známém oválu v Mariánských Lázních před vlastními fanoušky. O výhodu domácího prostředí se při mistrovství světa týmů na dlouhé dráze v sobotním odpoledni bude moci opřít čtveřice Josef Franc, Hynek Štichauer, Martin Málek a náhradník Michal Škurla.

Foto: Sport.cz

Josef Franc na dlouhé dráze.

Článek

„Je pro mě potěšením, že se rozrostla jezdecká základna v této disciplíně, bylo z čeho vybírat," říká manažer českého týmu Milan Špinka. Nejvýraznějším přispěvatelem do bodového banku by měl v západočeských lázních být zkušený Franc. Postačí to na stupně?

„Šance na medaili v domácím prostředí tu je, vždyť nejen Franc, ale i Štichauer a Málek postoupili nedávno do evropského finále na trávě. Navíc prvně dva jmenovaní si vybojovali postup do Challenge Grand Prix na dlouhé dráze a Málek figuruje pro tento závod na pozici náhradníka," pokračuje Špinka.

Konkurenci představují výběry Německa, Velké Británie, Francie, Nizozemska a Finska. Loni v Mühldorfu vybojovali titul Britové. Za největší favority však platí Němci (v čele s vítězem jednoho ze závodů Grand Prix na klasické dráze Martinem Smolinským), kteří se budou spoléhat také na mohutnou fanouškovskou podporu na tribunách. Ve hře o stupně mohou být i Francouzi a Nizozemci, kteří nasazují také úřadujícího mistra světa jednotlivců na dlouhé dráze Jannicka de Jonga.

Kromě světového finále se diváci mohou těšit také na souboje v atraktivní disciplíně Flat Track. Program začíná již 9.30 hodin oficiálním tréninkem, slavnostní zahájení je naplánováno na 14 hodin a start první rozjížďky pak na 14.30 hodin. Vstupné činí 300 Kč, děti do 15 let mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata: