Hlavní obsah

Odvedl jsem dobrou práci, domníval se Kornfeil, který byl v Brně nervóznější než jindy

Brno

Jakub Kornfeil dosáhl v Moto3 na Masarykově okruhu na druhý nejlepší výsledek v kariéře. V dešti obsadil ve Velké ceně ČR silničních motocyklů v Brně šestou příčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Kornfeil obsadil ve Velké ceně České republiky v kategorii Moto3 šesté místo.

Článek

Třiadvacetiletý Kornfeil na mokré trati před 82 000 diváky výborně odstartoval a na chvíli se octl dokonce na druhé pozici, avšak poté se propadl a bojoval ve skupině o páté až sedmé místo. „Skončil jsem šestý, což bych bral před závodem a beru i po něm. Je to skvělých deset bodů do celkové klasifikace světového šampionátu. Mohl jsem být možná o příčku lepší, ale na pódium to rozhodně nebylo. O moc rychleji jsem jet nemohl, jsem tudíž spokojený," tvrdil.

Připustil, že byl tentokrát na domácím okruhu mnohem nervóznější než v předchozích letech. „Bedlivě mě totiž sledovala řada potenciálních sponzorů. A před startem mě přišel podpořit vicepremiér Babiš. Zatím jen jako politik, ale třeba mně pomůže i finančně. V boxu se objevili i další zajímaví lidé, a tak to byl pro mě docela stres. Brněnskou Grand Prix si obvykle užívám, avšak tentokrát jsem rád, že ji mám za sebou. Odvedl jsem dobrou práci," domníval se Kornfeil, který by už měl mít brzy jasno o svém angažmá v příští sezóně. „Vypadá to, že zůstanu v Moto3," prozradil.

V této třídě se v Brně vrátil do seriálu MS na divokou kartu i Karel Hanika, který se po nepovedeném startu postupně propracoval až na šestnácté místo a jen jedna příčka ho dělila od zisku bodu. „Jsem hlavně rád, že jsem projel cílem. Nikomu nepřeju nic zlého, ale když už se to takhle vyvrbilo, mohl ještě aspoň jeden jezdec závod nedokončit," usmíval se Hanika. „Normálně se mi v lijáku daří, avšak tentokrát to nebylo úplně ono," dodal už vážně.

Crutchlow byl skoro na vrcholu blaha

Nečekaným vítězstvím Brita Cal Crutchlowa skončila královská kubatura MotoGP. Druhý dojel po velké stíhací jízdě legendární Ital Valentino Rossi a třetí vedoucí jezdec celkové klasifikace Marc Marquez.

Crutchlow slavil premiérový triumf v šampionátu. „Téměř zároveň se mi narodilo dítě, a tak jsem skoro na vrcholu blaha. Děkuji mechanikům, kteří dávali celou noc do pořádku motorku, kterou jsem v kvalifikaci rozbil," říkal šťastně. Rossi celkově předstihl dosud druhého Lorenza. „V dešti jsem odstartoval katastrofálně, ale na suchu jsem se pak kolo od kola zlepšoval. Nakonec jsem spokojený, dvacet bodů je super," liboval si, byť nedosáhl na rekordní osmé prvenství na Masarykově okruhu.

Španěl Marquez dál kráčí neohroženě za obhajobou titulu. „Zvolil jsem příliš měkké gumy a závod se nevyvíjel zcela podle mých představ. Jorge Lorenzo se ovšem vyrovnával s náhlou změnou počasí ještě mnohem hůř, a tak jsem si vlastně v Brně polepšil," těšilo lídra šampionátu.

Reklama

Související témata: