Hlavní obsah

Plochodrážní Grand Prix v Praze má potvrzený termín

Praha

Plochodrážní Grand Prix České republiky se v příštím roce pojede 10. června. Tradiční závod na pražském stadiónu Markéta bude čtvrtým z dvanácti dílů světového šampionátu, jehož kompletní podobu dnes zveřejnila promotérská společnost BSI. Termín pražského závodu byl s několika dalšími podniky oznámen již dříve, v prodeji už také jsou vstupenky.

Foto: Robert Procházka

Plochá dráha - ilustrační snímek z GP v Praze na Markétě.

Článek

Podle teď již dokončeného kalendáře závodů seriál, který letos vyhrál šestačtyřicetiletý Američan Greg Hancock, začne 29. dubna ve Slovinsku a vyvrcholí v říjnu v Austrálii. Tři závody se pojedou v Polsku, dva ve Švédsku, další v Dánsku, Británii, Německu a Lotyšsku, které letos v kalendáři MS chybělo.

V české metropoli závodí plochodrážní světová elita nepřetržitě od roku 1997, což je v rámci šampionátu rekordní série. Pořadatelé z Autoklubu Markéta mají uzavřenou smlouvu na konání pražského závodu i v roce 2018.

Stálé české zastoupení v seriálu bude opět chybět. Ani nejlepší domácí jezdec současnosti Václav Milík se nekvalifikoval a nedostal se ani mezi držitele stabilní divoké karty. Pro závod v Praze však českého plošináře mohou nasadit pořadatelé.

Reklama

Související témata: