Hlavní obsah

V dešti doma létal nejlépe Pilník a vyhrál první závod šampionátu

Petr Pilát vyhrál úvodní závod mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu. Na domácí půdě, ve svém tréninkovém areálu v Čerčanech, triumfoval v rámci tradiční akce „Pilníkovo pozdní odpoledne", když těsně porazil Filipa Podmola. Na třetím místě skončil Matěj Česák, konkurence z Polska neuspěla.

Foto: archiv Petra Piláta

Freestyle motokrosař Petr Pilát.

Článek

Každý z freestyle motokrosařů musel předvést dva triky. Petr Pilát s Filipem Podmolem dostali od porotců stejný počet bodů, o vítězi rozhodla čistota dopadu. Pilát se do salta rozjel s nohama na jedné straně motocyklu, Filip Podmol zase předvedl populární „třistašedesátku". „Podmol měl perfektní trik, provedl ho skvěle. Pilát ale udělal více kombinací, navíc z triku odjel naprosto čistě. A to rozhodlo," prozradil porotce Petr Kuchař.

Pilát měl situaci těžkou v tom, že závod zároveň organizoval. Situaci mu navíc zkomplikovalo počasí, protože začalo pršet a program se kvůli tomu protáhl. „Bylo to velice náročné. Odpočíval jsem vždycky ve chvíli, když jsem byl na motorce a předváděl triky. Jsem rád, že to vyšlo. Vsadil jsem na dva své nejoblíbenějšíá triky," hodnotil závod borec, který obhajuje vítězství ve freestyle motokrosovém mistrovství.

Filip Podmol bral i druhé místo, start byl pro něj zážitkem. „Důležité bylo se předvést divákům. Určitě bych chtěl ale domácí titul vyhrát," nevzdává se. Libor Podmol se závodu nezúčastnil, protože se připravuje na X-Games. Druhý závod se uskuteční v září v Poříčí nad Sázavou.

Mistrovství ČR ve freestyle motokrosu, 1. závod

1.Petr Pilát (ČR)26 bodů
2.Filip Podmol (ČR)26-
3.Matěj Česák (ČR)24
4.Marcin Lukaszczyk (Pol.)23
5.František Máca (ČR)19-
6.Rafał Biały (Pol.)15-.

Reklama

Související témata: