Hlavní obsah

Dryml je na tom o něco lépe, ale návštěvy ještě nepřijímá

Zatím jen zvolna se lepší stav potlučeného plochodrážníka Aleše Drymla, jehož minulou středu zasáhly do hlavy ocelová stupačka a motor stroje za ním těsně jedoucího Američana Correyho v závodě britské ligy v Oxfordu. Po týdnu se šestadvacetiletý jezdec probral k vědomí a začal komunikovat, ač vyhlídky nebyly dobré.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml (na snímku) zrušil po vážném zranění svého bratra Aleše závodní program.

Článek

"Dál to asi půjde jen velmi pomalu," tlumočil poslední informace z nemocnice Petr Moravec, předseda domácího svazu ploché dráhy. Je v kontaktu s Drymlovou rodinou, která záhy po zranění vyrazila do Oxfordu a jako jediná k závodníkovi může. O cizích návštěvách včera ještě nemohla být ani řeč, snad s výjimkou lidí z jeho klubu, není zatěžován ani telefonáty.

Zatím se ani v náznacích nemluví o tom, kdy by mohl opustit oxfordskou nemocnici, případně přijet do Čech. "Hlava byla poškozená až moc," připomněl Moravec. Po mladším bratru Lukášovi a otci přijela za zraněným jezdcem i jeho maminka. O ní v minulosti synové několikrát vyprávěli, že ji závodění děsí natolik, že se na jejich bitvy na oválech nemůže naživo dívat. "Pro ni to muselo být zvlášť hrozivé," podotkl Moravec.

Notně si podle internetových zpráv oddechl Correy, který se v nešťastné chvíli závodu ve zlomku vteřiny nestačil vyhnout ležícímu soupeři.

Drymlovi dál zůstávají v Anglii poblíž Oxfordu, kde mají pronajaté bydlení od dob, kdy na ostrovech synové závodí. Teď se ovšem plochodrážním řežbám vyhýbají oba, i mladší Lukáš, který po sourozencově zranění zrušil svůj závodní program. "Zatím nebyla řeč o návratu. Promluvíme si po neděli, ale je to pro něj samozřejmě těžké," dodal Moravec.

Reklama