Hlavní obsah

Motocyklista Pedrosa se po operaci rozhodl závodit v Austinu

Španělský motocyklový jezdec Dani Pedrosa bude necelé dva týdny po operaci zápěstí a vřetenní kosti startovat ve víkendové Velké ceně Ameriky. Přestože není po pádu v minulém závodě MotoGP v Argentině stoprocentně fit a lékaři počítali s jeho návratem spíše až v následujícím dějišti Jerezu, pocitově se jeho stav zlepšuje a rozhodl se do Texasu odcestovat.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Španěl Dani Pedrosa (26) při GP Argentiny.

Článek

"Je tam těžká trať, a dokud se znovu neposadím na motorku, tak nebudu pořádně vědět, na čem jsem. Jisté ale v tuto chvíli je, že to je dobré natolik, abych tam odjel a zkusil to," uvedl Pedrosa na webu svého týmu Repsol Honda. "Od operace se cítím každý den lépe. Cvičím, pomalu posiluji a vidím pokroky," dodal.

Dvaatřicetiletý Pedrosa, trojnásobný mistr světa z nižších kubatur, byl vloni v Austinu třetí, v letech 2013 a 2014 dokončil americkou Grand Prix na druhém místě. Týmový kolega úřadujícího šampiona Marca Márqueze, který v Texasu od premiérového ročníku v roce 2013 pokaždé zvítězil, vstoupil do letošní sezony sedmým místem v Kataru. V Argentině byl druhý v kvalifikaci.

Reklama