Hlavní obsah

Kornfeil byl v kvalifikaci na Velkou cenu Katalánska čtrnáctý

Barcelona
Aktualizováno

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Katalánska 14. místo a v neděli se tak na startu kategorie Moto3 postaví do páté řady. Český jezdec nedokázal v Barceloně navázat na druhou příčku z pátečních tréninků, na nejrychlejšího Itala Eneu Bastianiniho ztratil 692 tisícin sekundy.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Jakub Kornfeil v motocyklové Velké ceně Francie třídy Moto3.

Článek

V královské třídě MotoGP pojede Karel Abraham ze sedmé řady, v kvalifikaci předčil pět soupeřů a skončil jednadvacátý. První místo na startu si vybojoval španělský jezdec Jorge Lorenzo.

Kornfeil v předchozí Velké ceně Itálie startoval až z 21. pozice, předtím se naopak v kvalifikaci ve Francii blýskl životním druhým místem.

"Motorka funguje výborně, máme dobrou převodovku a řekl bych, že nám nic nechybí. Možná se to nezdá, ale velmi rychle jsme jeli také v kvalifikaci. Výsledek není takový, jaký bychom chtěli, protože se ani jednou nepodařilo dát dohromady rychlé kolo. Po druhém a třetím místě ve volných trénincích si mě spousta jezdců vyhlížela jako vodiče a na to jsem nakonec doplatil. Kéž bych měl aspoň někdo kolo volnou trať. Jasně, je to pro všechny stejné, ale já na to dneska doplatil," posteskl si Kornfeil v tiskové zprávě.

"Čas máme dobrý, ztráta je malá, ale ta pátá řada prostě mrzí. Dost mě to štve, protože už když si myslím, že máme naprosto vše k tomu, aby to tam padlo, nakonec chybí kousíček štěstí. Když se navíc podívám na výsledky ideálních kol, dává mně to páté nejlepší kolo. Zítra musím zatáhnout, dokud budou čerstvé gumy a dotáhnout to na přední místa," maluje si ideální scénář český jezdec.

V šampionátu patří Kornfeilovi po šesti závodech jedenáctá příčka. Vede jeho italský kolega z týmu Redox Prüstel GP Marco Bezzecchi, jenž byl v katalánské kvalifikaci devátý.

Kvalifikace na GP Katalánska, závod MS silničních motocyklů v Barceloně:
Moto3:
1. Bastianini (It./Honda) 1:48,806
2. Martín (Šp./Honda) -0,107
3. Suzuki (Jap./Honda) -0,251
14. Kornfeil (ČR/KTM) -0,692
MotoGP:
1. Lorenzo (Šp./Ducati) 1:38,680
2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,066
3. Dovizioso (It./Ducati) -0,243
21. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace
Moto2:
1. Quartararo (Fr./Speed Up) 1:43,474
2. Á. Márquez (Šp./Kalex) -0,116
3. Schrotter (Něm./Kalex) -0,145

Reklama

Související témata: