Hlavní obsah

Lacko vybojoval v Mostě další stupně, upevnil si celkové druhé místo

Most

Úřadující evropský šampion v závodech tahačů Adam Lacko přidal v dnešní druhé části Czech Truck Prix v Mostě další umístění na stupních vítězů. Po sobotních dvou výhrách byl tentokrát v hlavním závodě druhý za lídrem seriálu Jochenem Hahnem z Německa, v druhé jízdě poté dojel čtvrtý. V průběžném pořadí tak Lacko v Mostě snížil odstup za Hahnem o devět bodů a upevnil si druhé místo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Český jezdec Adam Lacko skončil stříbrný v prvním závodu druhého soutěžního dne.

Článek

"Myslím, že se jednalo o můj nejlepší závodní víkend v této sezoně, takže můžu z domácího závodu odjíždět úplně spokojený. Vždycky to sice může být lepší, ale ukázalo se, že s Jochenem se dá ještě bojovat. Nejenom v závodě, jako v posledním mosteckém, ale také celkově," uvedl Lacko.

V prvním dnešním závodě sice po startu z pole position pilot týmu Buggyra Racing Hahna porazit nedokázal, ale ve druhém, do kterého startuje osmička nejlepších v obráceném pořadí, udržel útočícího německého rivala za sebou. Třiatřicetiletý český jezdec skončil čtvrtý.

"Po sobotě jsme byli více optimističtí, ale ani po neděli neztrácíme víru, že boj o titul ještě není ztracený. Domácí závod se ukázal jako povedený, měl skvělou atmosféru díky fanouškům, kteří zaslouží velké uznání. Boj o titul mistra Evropy ještě nepovažujeme za ztracený a zkusíme se o něj porvat do poslední možné chvíle," řekl manažer roudnického týmu Jan Kalivoda.

I přes deštivé počasí zavítalo na severočeský okruh v průběhu víkendu 91 tisíc fanoušků. "Propršela prakticky celá sobota, v neděli ráno déšť ještě zesílil. Dopoledne se pak počasí naštěstí umoudřilo a ukázalo se i sluníčko. S ohledem na podmínky návštěvnost předčila všechna naše očekávání," uvedla obchodní a marketingová ředitelka autodromu Jana Svobodová.

Podporu fanoušků ocenil i Lacko. "Rád bych před nimi smekl pověstný klobouk. Nedbali na špatné počasí a v dešti dokázali strávit celý den na diváckém svahu a skvěle nám fandili. Bylo je slyšet," řekl Lacko, který nyní na Hahna ztrácí 48 bodů.

Evropský šampionát bude pokračovat šestým dílem za dva týdny v belgickém Zolderu.

Mistrovství Evropy v závodech tahačů v Mostě:
3. jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco) 22:48,042
2. Lacko (ČR/Buggyra) -2,390
3. Lenz (Něm./MAN) -3,289
...
Vojtíšek (ČR/MAN) nedokončil
4. jízda:
1. Reinert (Něm./MAN) 22:55,168
2. Kiss (Maď./Mercedes) -0,256
3. Rodrigues (Port./MAN) -1,203
4. Lacko -3,383
...
17. Vojtíšek -56,048
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 231
2. Lacko 183
3. Kiss 156

Reklama

Související témata: