Hlavní obsah

Lacko se s novým speciálem vyhoupl do čela šampionátu

Misano
Aktualizováno

Nadějný začátek pro roudnickou Buggyru. V italském Misanu odstartoval nový ročník evropského šampionátu tahačů. Adam Lacko si po úvodním dnu zajistil druhým a čtvrtým místem průběžné vedení v celkové klasifikaci. V čele seriálu má náskok jednoho bodu na Španěla Antonia Albaceteho. Třetí je o další bod zpět obhájce titulu Němec Jochen Hahn. Lackův týmový kolega Oly Janes dojel v obou závodech v Top 10.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko (číslo 55) na trati v Missanu.

Článek

Adam Lacko má k dispozici nový speciál VK50 a hned od začátku s ním dosahuje velmi dobrých výsledků. V kvalifikaci byl druhý za Hahnem a stejný průběh měla i první bodovaná jízda. Lacko byl druhý od startu do cíle.

„Na startu jsme se s Jochenem přetahovali o první pozici, ale nakonec souboj o vedení ustál on. Snažil jsem se z auta vytáhnout, co šlo. Jsem spokojený, druhé místo hned v prvním závodě s novým speciálem VK50 je skvělé," cení si Lacko.

Oly Janes si dojel pro deváté místo. „Mám radost. Před sezonou jsem si předsevzal, že se chci stále více ukazovat v nejlepší desítce závodu. Začal jsem hned tím prvním," říká britský pilot.

Velký boj na startu

Do druhé pohárové jízdy startoval Lacko z čtvrté řady, ze které se dokázal probojovat až na čtvrtou pozici, která ho tak vynesla do průběžného vedení v šampionátu. „Na startu byl velký boj, ale podařilo se mi procpat dopředu. S Jochenem jsme si pak dvakrát vyměnili pozice, on ale následně dostal penalizaci za traťové limity a propadl se. Ke konci závodu jsem se stále víc a víc přibližoval podiu, možná kdyby se jelo ještě o kolo navíc, tak by klaplo. Se čtvrtým místem jsem ale spokojený. V průběžném hodnocení jsem v čele, takže lepší začátek jsme si přát asi nemohli," líčí šťastný Lacko.

Janes zopakoval výborný výsledek z prvního závodu a opět dojel devátý. Do sbírky mu tak přibyly dva stříbrné poháry z hodnocení nováčků.

Mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):
1. jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco) 25:11,293,
2. Lacko (ČR/Buggyra) -2,314,
3. Albacete (Šp./MAN) -3,122.
2. jízda:
1. Reinert (Něm./Iveco) 25:19,390,
2. Albacete -1,279,
3. Halmová (Něm./Iveco) -2,385,
4. Lacko -3,621.
Průběžné pořadí:
1. Lacko 22,
2. Albacete 21,
3. Hahn 20.

Reklama