Hlavní obsah

Lacko na Nürburgringu vybojoval první letošní vítězství, ztráta na Hahna však vzrostla

Nürburgring
Aktualizováno

Tak trochu Pyrrhovo vítězství. Automobilový jezdec Adam Lacko si na Nürburgringu připsal letošní premiérové vítězství v závodě mistrovství Evropy tahačů. Pilot týmu Buggyra Racing ovládl méně bodovanou druhou jízdu, v předchozím hlavním závodě byl šestý. Po sobotě tak v průběžném pořadí vzrostla jeho ztráta na vedoucího Jochena Hahna. Úřadující šampion jistě míří za obhajobou.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v příjemné společnosti před startem...

Článek

Vsadil na nový speciál VK50 a také před Nürburgringem si troufal. Do Německa si přivezl ztrátu 54 bodů na Hahna. „Smělé myšlenky na zisk titulu mě neopouštějí," ujišťoval Adam Lacko.

Čáru přes rozpočet mu udělala páteční kvalifikace. Dojel v ní až sedmý a do hlavního lépe bodovaného závodu startoval ze čtvrté řady. Po startu se rychle posunul na šesté místo a udržel si ho až do cíle. "V kvalifikaci bylo všechno špatně. V závodě se mi pak nedařilo dostat se více dopředu," lituje.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko na trati.

Náladu si spravil triumfem v druhé jízdě. "Konečně jsme se letos dočkali vítězství. Sice v handicapovém závodě, ale konkurence je letos taková, že je jedno, o jaký se jedná. Výhru umocňuje, že jsme na Nürburgringu, což je největší závod celé sezony a je tady nejvíce diváků. Mám radost," usmívá se předloňský šampion.

S druhým závodem byl spokojený i Robin Dolejš, ředitel vývojové sekce týmu. „Je vidět, že VK50 má potenciál vyhrávat. Vše dokonale klaplo. Povzbuzení pro celý tým a konečně je vidět lehký progres," těší Dolejše.

Na prvního Hahna ztrácí Lacko z páté příčky celkového pořadí už 66 bodů, na druhého Antonia Albaceteho ovšem jen čtyři. "Letos je to tak našlapané, že prvních sedm si krademe body navzájem. Důležité je dojíždět a nějak vpředu. V klasické sezoně bychom se o průběžném pořadí mohli bavit, myslím si, že se rozhodne až v posledním závodě," poukazuje Lacko na dramatický boj o druhé místo.

Na Nürburgringu se poprvé v sezoně představil i František Vojtíšek, který byl v první jízdě sedmnáctý a ve druhé dojel na 21. pozici.

Závodu ME tahačů na Nürburgringu:
1. jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco) 25:09,156,
2. Albacete (Šp./MAN) -0,680,
3. Kiss (Maď./Mercedes) -3,522,
...6. Lacko (ČR/Buggyra) -18,485,
17. Vojtíšek (ČR/MAN) -1:18,953.
2. jízda:
1. Lacko 25:30,086,
2. Lenz (Něm./MAN) -3,391,
3. Hahn -5,326,
...21. Vojtíšek -1 kolo.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 172,
2. Albacete 110,
...5. Lacko 106.

Reklama

Související témata: