Hlavní obsah

Tragédie. Touha být nejrychlejší ženou světa se stala závodnici osudnou

New York/Praha

Tragédie. Touha stát se nejrychlejší ženou světa se jí stalo osudnou. Závodnice a televizní hvězda Jessi Combsová zemřela při nehodě, když se pokoušela v Oregonu na Alvordské poušti dosáhnout rekordní rychlosti. Informaci o smrti devětatřicetileté ženy potvrdila v prohlášení její rodina.

Foto: Sport.cz

Američanka Jessi Combsová zemřela při pokusu stát se nejrychlejší ženou světa.

Článek

„Jessi bohužel zemřela při strašlivé nehodě. Udělali jsme všechno možné, abychom ji zachránili, všechno bylo marné," uvedla Terry Maddenová, blízká přítelkyně zesnulé ženy.

Dost drsně nyní vyznívá vzkaz, který napsala Combsová před pár dny na sociální sítě. „Může se zdát trochu šílené, když jdete na hranu svých možností. Ale ti, kteří jsou ochotní to riziko podstoupit, dosahují skvělých věcí. Lidé o mně říkají, že jsem blázen. A já jim na to říkám: Děkuji," napsala.

Od roku 2012 měla Combsová, která byla známá i z televizní obrazovky, sen stát se nejrychlejší ženou světa. Tou byla od roku 1976 Kitty O'Neilová, která zemřela loni v listopadu. Naměřili jí rychlost 512 mil za hodinu, tedy zhruba 824 kilometrů za hodinu.

Reklama