Hlavní obsah

Americký jezdec Newgarden má druhý titul z IndyCar

Zámořský formulový seriál IndyCar ovládl stejně jako předloni americký jezdec Josef Newgarden. Závěrečný závod na okruhu Laguna Seca se osmadvacetiletému pilotovi příliš nevydařil, osmé místo mu však stačilo k tomu, aby udržel vedoucí příčku v šampionátu. Kolegu z týmu Penske Francouze Simona Pagenauda, šampiona z roku 2016, porazil o 35 bodů.

Foto: David Royal, ČTK/AP

Josef Newgarden na trati okruhu Laguna Seca v Monterey.

Článek

K jistotě titulu potřeboval Newgarden dojet na kalifornské trati nejhůře čtvrtý, což se mu nepovedlo, přesto mohl slavit. "Snažil jsem se jet chytře, abych to dneska nějakou hloupostí všechno nezkazil. Mám velkou radost, celé poslední kolo jsem probrečel," uvedl vítěz čtyř letošních závodů. "Jsem rád, že to mám za sebou. Byl jsem hrozně nervózní, abych to nezvoral. Poslední dva týdny jsem nemohl spát, teď se konečně vyspím," dodal.

Šanci na prvenství v seriálu měli před závodem kromě Pagenauda ještě Američan Alexander Rossi a obhájce titulu Novozélanďan Scott Dixon. Nikdo z nich se však nedokázal před Newgardena v celkovém hodnocení posunout. Závod vyhrál devatenáctiletý Američan Colton Herta.

Reklama