Hlavní obsah

Loprais prohání Pragu. Už s ní i zapadl

Praha

V neděli odstartuje z Džiddy úvodní etapa letošní Rallye Dakar, která se pojede poprvé v Saúdské Arábii. Posádky už si převzaly svoje stroje a využívají posledních hodin k jejich zajetí a testům v podmínkách, v nichž se pojede dvanáct etap, dlouhých téměř 8000 km. Desítky kilometrů už najel i Aleš Loprais se svojí Pragou V4S DKR.

Foto: www.loprais.cz

Aleš Loprais se svojí Pragou V4S DKR

Článek

„Auta jsme převzali v pořádku a hned jsme vyrazili do pouště. Testovali jsme společně s klukama z Kamazu. Hned první kilometry potvrdily naše předpoklady. Soutěž bude hodně tvrdá, nic neodpustí. Duny jsou vysoké a všude spousta zrádných míst. Už se nám podařilo i zapadnout do písku, což tu není nic mimořádného. Bude záležet i na tom, jestli vám někdo pomůže, a jak rychle se z problému vyhrabete," napsal Aleš Loprais pro Sport.cz a Právo.

Atmosféra v Džiddě je podle jeho slov výborná, i když ne tak spontánní jako v Jižní Americe. „Lidé jsou zvědaví, přívětiví, ale ne tak divocí, jako Jihoameričané. Podmínky jsou ale výborné. Zabezpečení na vysoké úrovni a přeje nám i počasí. Všichni se snaží najezdit co nejvíc před technickými a formálními přejímkami, takže všude je plno závodníků a ve vzduchu už visí to správné předstartovní napětí," uvedl český pilot.

Foto: Sport.cz

Aleš Loprais odstartuje z Džiddy úvodní etapa letošní Rallye Dakar

Reklama