Hlavní obsah

Seriál ME tahačů zatím není zrušen, řidiče kamionů však teď potřebují jinde

Zatímco nejrůznější sportovní akce se ruší, program letošního mistrovství Evropy tahačů zatím stále obsahuje všech osm plánovaných závodů. Úvodní podnik v Maďarsku byl z dubna přeložen na červen. Začít by se tak mělo 23. a 24. května v Misanu, jenže Itálie je v současnosti v Evropě epidemií koronaviru nejvíce postiženou zemí.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko (číslo 55) na trati v Misanu.

Článek

Zatím se čeká, co přijde. „Rozhodli jsme se první závod sezony odložit, abychom ochránili zdraví a bezpečnost jezdců, členů týmů, pracovníků okruhu i diváků," uvedl Rolf Werner, generální ředitel promotérské organizace ETRA. „Situaci budeme i nadále pozorně sledovat," doplnil.

Na rozhodnutí napjatě čeká také roudnická Buggyra.

„Naším cílem je stále ještě pořádat všech osm naplánovaných závodů," ujistil tento týden Georg Fuchs z managementu ETRA.

Dosud platný kalendář sezony tahačů
23.-24. květnaMisano (Itálie)
6.-7. červnaSlovakiaring (Slovensko)
13.-14. červnaHungaroring (Maďarsko)
18.-19. červenceNürburgring (Německo)
29.-30. srpnaMost (ČR)
12.-13. záříZolder (Belgie)
26.-27. záříLe Mans (Francie)
3.-4. říjnaJarama (Španělsko)

„Na rozdíl od jiných sportovních sérií a šampionátů s více závody, globálním kalendářem nebo složitějšími strukturami, máme stále manévrovací prostor. V termínové listině máme od začátku léta do podzimu určité mezery, které nám umožňují dobrou flexibilitu a v případě potřeby přeložit více závodů," poukazuje Fuchs.

Také šampionát tahačů je momentálně na druhé koleji.

„Mnoho našich jezdců a fanoušků jsou řidiči kamionů ve své každodenní práci. Nyní jsou více než kdy jindy skuteční hrdinové na silnicích, kteří tvrdě pracují, aby dodávky zboží běžely i v tak obtížných dobách," zdůrazňuje Fuchs.

Reklama